Tóth Ádám sérülés miatt nem utazhat Varsóba

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány a sérült Tóth Ádám helyére Karahodzic Kemalt hívta meg a magyar férfi kosárlabda-válogatottba, amely az Európa-bajnokság utolsó erőfelmérőjét a csütörtökön kezdődő lengyelországi tornán tartja.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a bő keretből Tóth Ádámon kívül Ruják András sem utazik el Varsóba, viszont amint a jövőjével kapcsolatos ügyei rendeződnek, csatlakozik társaihoz a csapat kapitánya, Hanga Ádám.
A legfontosabb feladatunk a mérkőzéshiánnyal küszködő Hanga Ádám beépítése mellett Karahodzic Kemal kipróbálása lesz” – mondta a varsói torna feladatairól Ivkovics. A szakember elárulta: a torna egyik mérkőzésén – már a jövőre gondolva – olyan összeállításban akarja pályára küldeni a válogatottat, amelyre a világbajnoki selejtezőkön is számíthat.

A jövő csütörtökön kezdődő Európa-bajnokságra utazó keretet a varsói torna tapasztalatait is figyelembe véve a jövő hét elején jelölik ki.

A magyarok menetrendje a varsói tornán:
csütörtök: Magyarország-Anglia 20.45
péntek: Magyarország-Izrael 20.30
szombat: Magyarország-Lengyelország 18.00

A magyar együttes az Eb-felkészülés jegyében már kilenc edzőmeccset vívott július 26. óta, s ezeken négy győzelem mellett ötször kikapott.

A válogatott 1999 után léphet pályára ismét Európa-bajnokságon, mivel a selejtezőben veretlenül megnyerte csoportját. A csapat a címvédő spanyolok mellett a házigazda Románia, továbbá Csehország, Horvátország és Montenegró válogatottjával csap össze Kolozsváron.

A 40. kontinenstorna augusztus 31-től szeptember 17-ig tart, a csoportküzdelmeknek Kolozsvár mellett Helsinki, Tel-Aviv és Isztambul ad otthont, a kieséses szakaszra a török városban kerül sor.

A magyarok menetrendje az Eb kolozsvári C csoportjában:
szeptember 1.: Magyarország-Horvátország 14.00
szeptember 2.: Magyarország-Montenegró 14.00
szeptember 4.: Magyarország-Csehország 14.00
szeptember 5.: Magyarország-Románia 19.30
szeptember 7.: Magyarország-Spanyolország 16.15

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?