Tóth Gyula újra a Fradiban

A magyar válogatott kapus visszatér a Népligetbe.

Az FTC Futsal szakosztályának vezetősége a napokban mindenben megállapodott Tóth Gyulával, aki miután felbontotta szerződését a Rába ETO-val, aláírt a fővárosi zöld-fehérekhez. Az ízig-vérig fradista futsalos így hazatért a Ferencvároshoz, hogy náluk fejezze be pályafutását, valamint hogy elkezdje kapusedzői karrierjét is.

A klub honlapjának tájékoztatása szerint Tóth Gyula Gödöllőn kezdte meg a futsalpályafutását, majd 2008-ban lett az FTC játékosa, ahol épp korábbi klubja ellen húzta magára először a Fradi-címeres mezt. A zöld-fehérekkel három szezont húzott le, 2011-ben bronzérmet ünnepelhetett a csapattal. Ezt követően a Dunakeszi Kinizsi játékosa volt, majd a Rába ETO-hoz igazolt, amellyel mindhárom teljes szezonja végén bajnoki aranyat ünnepelhetett.

A magyar válogatott első számú kapusa ősszel a Japán elleni felkészülési mérkőzésen már a 100. mérkőzését ünnepelte címeres mezben. Bár már korábban is szóba került a visszatérése, most döntött úgy, ez a legmegfelelőbb időpont, hogy újra a Ferencváros játékosa legyen.

Úgy éreztem, eljött az idő a váltásra, és amikor meghoztam ezt a döntést, nem volt kérdés, melyik klubnál szeretném folytatni a pályafutásomat – mondta Tóth Gyula az ftcfutsal.hu-nak. – A futsalnak hála, sokan ismernek, rengeteget kaptam ettől a sporttól, itt az ideje visszaadni valamit belőle, ehhez jobb helyet nem találhattam a Fradinál. Hogy mit jelent nekem ez a csapat? Mindent! Hazatértem.”

Az őszi szezon során az idén berobbant Vámosi Marcell volt az első számú kapus, a 21 éves játékos végigvédte idei találkozóinkat, ráadásul nem is akárhogy, a válogatott szakmai stábja is felfigyelt a teljesítményére. Tóth Gyula több alkalommal is látta védeni a fiatal játékost, várja a közös munkát vele.

„Nyugodtan mondhatom, előttem az utódom. Úgy látom, amellett, hogy megvan a kellő tehetsége, rendkívül nagy alázattal áll a futsalhoz, ami feltétlenül szükséges ahhoz, hogy sikeres legyen a pályafutása. Bízom benne, hogy tudok neki és a többi kapusnak is segíteni abban, hogy még jobbá váljanak, és sikeres lesz a közös munkánk.”

fotó: ftcfutsal.hu / Németh Andrea