Tóth Krisztián koronavírusos, nem lesz ott a hazai judo Grand Slam-versenyen

Lesújtó hírt kapott a magyar válogatott vezérkara a budapesti Judo Grand Slam Hungary koronavírus-tesztelése után: a huszonkilenc benevezett magyar versenyző közül éppen a legeredményesebb tesztje hozott pozitív eredményt.

Nagy Andrástól, a Magyar Judo Szövetség főtitkárától megtudta a Judoinfo szakportál: a koronavírus-teszt az olimpiai bronzérmes Tóth Krisztián esetében pozitív eredményt hozott.

Krisztián teljesen jól van, tünetmentes, de sajnos nem léphet tatamira a Grand Slamen

– jegyezte meg Nagy András, aki elmondta, a válogatott elveszítette vezetőjét is, Murakami Kijosi technikai igazgató eredménye is pozitív lett.

A válogatott tagjai már beköltöztek a buborékba, de még várnak a megerősítő PCR-teszt eredményeire, bízunk benne, hogy nem éri újabb csapás a magyar csapatot.

Krisztián reggel még edzett, utána ment a tesztelésre, semmi baja sincs, azon kívül, hogy a teszt pozitív eredményt hozott. Sajnos ez most így alakult, de nem ezen fog múlni a párizsi olimpia, bízunk benne, hogy hamar túlleszünk rajta, és talán már a zágrábi Grand Prix-n versenyezhet

– mondta Pánczél Gábor, az MTK Budapest vezetőedzője, az olimpiai bronzérmes mestere.

Nemcsak nekünk kezdődik ilyen rosszul az első európai olimpiai kvalifikációs viadal: a teljes francia női válogatott visszalépett, mert az elutazás előtt elvégzett tesztek több versenyzőnél és stábtagnál mutatták ki a vírus jelenlétét. Pedig a francia hölgyek közül három olimpiai bajnok és három világbajnoki aranyérmes is készült a budapesti eseményre.

A Judo Grand Slam Hungary sorsolását csütörtökön 14 órakor tartják, a tabellákra már csak azok kerülhetnek majd fel, akik sikerrel vették az első komoly akadályt, a koronavírus-tesztet. A küzdelmek július 8-án pénteken rajtolnak a Papp László Sportarénában, a nézők számára ingyenes a belépés, de előzetes regisztrációhoz kötött.

További információ: KLIKK IDE!

Frissítve: “Nagyon sajnálom, hogy pont a hazai versenyen nem tudok tatamira lépni, hiszen imádok itthon versenyezni. 🇭🇺

Nagyon sajnálom, hogy pont a hazai versenyen nem tudok tatamira lépni, hiszen imádok itthon versenyezni. 🇭🇺Nagyon sok pluszt kapok tőletek, akik szurkoltok nekem évről-évre, köszönöm! ❤️

Viszont hálás vagyok a sorsnak, hogy ez most ért utol és nem a tavalyi évben! 🙏🏼
Én is, és a családom is jól van, de idén csak online tudunk szurkolunk a többi magyar versenyzőnek.
HAJRÁ, veletek vagyunk!!!💪🏽😎🇭🇺
– írta közösségi oldalán Tóth Krisztián.

fotó: Rui Telmo Romao / EJU