Tóth Krisztina: Mindenkinek tetszik a vb

Tóth Krisztina csak azt sajnálja, hogy játékosként nem szerepelhetett hazai rendezésű világbajnokságon, de örül annak, hogy a külföldiek is nagyon sikeresnek ítélik a budapesti vb-t.

Már most elképesztő a hangulat, olyan a Hungexpo, mint a pingpong fővárosa – dicsérte a vb helyszínét a hétszeres Európa-bajnok Tóth Krisztina a magyar szövetségnek. – Nagyon tetszik mindenkinek, hogy a csarnokok között van egy kiülős rész és lehet lazítani, a Funzone-ban pedig mindenki játszhat. Ami a termet illeti, nagyon kellemes, és nagyon profin lett megcsinálva, ugye, mi játékosok nem nagyon szerettük a nagy csarnokokat, mert sokszor kongott és a gyorsasága is más volt. Itt nagyon jó volt látni, és ezt minden sztárjátékos mondta is nekem, akivel beszéltem, hogy nagyon emberközpontú a terem, és a gyorsasága is pont jó. Az is remek, hogy a palánkok színe zöld, ami jó hatással van a versenyzőkre, Csu Jü-ling is mondta nekem, hogy megnyugtató itt játszani. A külföldiek közül Calderano és Mizutani a kedvenceim, és természetesen nagyon drukkolok a magyar csapat valamennyi játékosának. Azért azt nagyon sajnálom, hogy én játékosként egy hazai világbajnokságon sem szerepelhettem, de e mellett nagyon büszke vagyok, mert úton-útfélen megállítanak és gratulálnak nekem is.

A német válogatott tagjai is teljesen elégedettek a szervezéssel, imádnak itt lenni. És bár még csak a verseny elején járunk, már most elképesztőnek tartják a hangulatot, gratulálnak a magyar rendezéshez.