Tovább robog a DSZC-Eötvös DSE

Vasárnap délután rangadóra került sor a röplabda NB II-ben, hiszen a két legtöbb pontot gyűjtő másodosztályú együttes mérkőzött meg egymással, a DSZC-Eötvös DSE 18, a Kispest SE pedig 13 ponttal állt a mérkőzés előtt.

A debreceni klub közlése szerint a vendégek és a játékvezető hozzájárulásával a rendezők a találkozó előtt díjazták a 2017/2018-as tanév eredményei alapján az egyesület „Jó tanuló, jó sportoló” röplabdásait, akik apróbb ajándékokat és okleveleket vehettek át.

A díjazottak:

Név: Oktatási intézmény: Tanul-mányi átlag:
1, Fehér Anna Ditta Budapesti Metropolitan Egyetem 5,0
2, Fehérvári Vivien Andrea DSZC Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnáziuma 4,6
3, Gulyás Vivien Nyíregyházi Egyetem 4,73
4, Iberhalt Vivien Loretta Debreceni Bolyai János Általános Iskola és AMI 5,0
5, Koszta Kata Lilla Téri Általános Iskola 4,7
6, Kozma Kitti Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola 4,93
7, Pálfi Kitti DSZC Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnáziuma 4,6
8, Szakál Zsófia Noémi Debreceni Bolyai János Általános Iskola és AMI 5,0
9, Takács Anna Gizella Lilla Téri Általános Iskola 5,0
10, Tatár Adrienn Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és AMI 5,0

A mérkőzésnek több érdekessége is volt. Amellett, hogy mindkét csapatkapitány az Eötvös DSE-ben nevelkedett, még ráadásul testvérek is, így a kilátogató szülők, nagyszülők nemigen tudták, hogy a házigazdák csapatkapitányának Fehér Anna Dittának, vagy a Kispest SE vezérének Fehér Zsófiának drukkoljanak. Az is érdekes volt, hogy Papp Lotti – akinek nevelőegyesülete szintén az Eötvös DSE – a DEAC-ból a Kispest SE-be igazolt, így ő is volt csapattársai ellen játszott.

A találkozó első pontjait a DSZC-Eötvös DSE szerezte, már 4:0-nál időt kért a vendégek sok sikert megért terem- és strandröplabda játékosa Takács Gergely. A játék képe azonban nem változott, határozott támadójátékkal sorra szerezte pontjait a házigazda és már 12 ponttal is vezetett. A végjátékban kicsit közelebb került a Kispest SE, de egy hazai időkérés után gyorsan lezárta a szettet a debreceni csapat.

A második szett sokkal izgalmasabban alakult. Bár már 8:3-ra vezettek a hajdúságiak, a fővárosi gárda szívósan tapadt és ebben a játékrészben többször kiegyenlített. Az eredmény a 2-3 pontos hazai előny és a döntetlen között változott és – bár egyszer sem vezetett a Kispest SE – jelentősen megnehezítették a házigazdák újabb szettnyerését, ami azonban nem maradt el.

A harmadik játékrészben is végig a DSZC-Eötvös DSE vezetett. Az előny hol csökkent, hol nőtt, de végül megnyugtató módon győzött a hazai együttes.

Ezzel a győzelemmel nemcsak megtartotta második helyét a táblázaton a DSZC-Eötvös DSE, hanem az első teljes kör megnyerésére is esélyt szerzett magának. A Békéscsabai RSE-nek ugyanis azonos mérkőzésszám mellett 2 pont előnye van a DSZC-Eötvös DSE-vel szemben, de az utolsó fordulóban ők szabadnaposok. Amennyiben Vojth Ildikóék a 2018. december 8-án 16 órakor Szegeden kezdődő mérkőzésen 3:0-ra vagy 3:1-re tudnának nyerni, akkor azt a bravúrt sikerülne véghezvinniük, hogy négy NB I-es egyesület U21-es csapata előtt nyernék meg az első fordulót.

DSZC-Eötvös DSE – Kispest SE  3:0 (15, 21, 17)

Eötvös DSE: Fehér Anna Ditta, Vojth Ildikó, Miholecz Melitta, Zolnai Vanda, Németi Rebeka, Barnucz Gréta. Csere: Dr. Kovács Katalin, Gulyás Vivien. Edző: Szombathy András.