Továbbra is Dr. Magyar Zoltán a Magyar Torna Szövetség elnöke

Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), ahol újabb öt évre megválasztották a tíz éve regnáló, kétszeres olimpiai bajnok Dr. Magyar Zoltánt a szervezet elnökének.

A magyar szövetség keddi tájékoztatása szerint a fővárosban, a Magyar Sport Házában megtartott eseményen a tagok egyhangúlag elfogadták a könyvvizsgáló beszámolóját, valamint az Ellenőrző Testület jelentését. Emellett jóváhagyták a MATSZ elnökségének 2020. évi szakmai, illetve a számvitelről szóló törvény szerinti pénzügyi beszámolóját is. A közgyűlés egyöntetűen megszavazta a 2020. évi közhasznúsági beszámolót, továbbá a 2021. évi szakmai és pénzügyi tervet is, és az alapszabály módosításról is döntöttek.

Az esemény záróakkordja az elnök és az elnökségi tagok megválasztása volt. A közgyűlés egyhangúlag voksolt a tíz éve regnáló kétszeres olimpiai bajnok Dr. Magyar Zoltánra, így  a Nemzet Sportolója további öt évig irányítja majd a szövetséget. Az új elnökség is megválasztásra került, a résztvevők egyöntetű voksai alapján a héttagú testületet a korábbi elnökségBán Teodóra, Berki Krisztián, Prof. dr. Borbély Attila, dr. Mosóczi László, Sörös Ferenc – alkotja,  kiegészülve az új elnökségi taggal, dr. Vörös Józseffel, és természetesen a régi-új elnökkel.

(A Magyar Torna szövetség elnöksége,fotó: MATSZ / Freschli József)

A szervezet újraválasztott első embere megköszönte a belé vetett bizalmat, és mindenkit biztosított arról, hogy továbbra is mindent megtesz a hazai tornasport fejlődéséért:

Nagyon köszönöm mindenkinek és nagyon örülök neki, hogy egyhangúlag választott meg a közgyűlés. Minden erőmet és kapcsolati tőkémet latba vetem majd annak érdekében, hogy a következő időszakban is tovább szolgáljam a hazai tornasportot. Rendkívüli, eddig sosem tapasztalt időszak van mögöttünk a Covid miatt, de úgy érzem, sikeresen vettük ezt a nehézséget is. Amióta elnök vagyok, a szövetség igyekezett csendesen, de hatékonyan tenni a dolgát, az eredmények ünneplését pedig meghagytuk azoknak, akik ezeket elérték: a sportolóknak, az edzőknek és az őket segítő sportszakembereknek. Ez a munkamegosztás marad a jövőben is.

Az új elnökség a közgyűlést követően megtartotta első ülését is, ahol a korábbiakhoz hasonlóan az általános elnökhelyettes pozíciójára Sörös Ferencet, míg alelnököknek dr. Mosóczi Lászlót és Prof. dr. Borbély Attila választották meg. A közgyűlésen részt vett Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója is.

fotó:  MATSZ/Freschli József