Track Racing a Truck Racing-en

Augusztus 25-27-e között kamionoké volt a főszerep a Hungaroringen. Az ETRC (European Truck Racing Championship) más néven a Kamion Európa-bajnokság mezőnye versenyzett a tavaly felújított aszfaltcsíkon.

A csapat tájékoztatása szerint 25 év után immár 2015-től ismét itthon rendeztek versenyt az 5.5 tonnás „mamutoknak”. Ezzel most sorozatban harmadik alkalommal vehettünk részt a HTF-en, a Hungarian Truck Fest-en. Nem kevésbé látványos betétfutammal színesítették a hétvégét, mint a BlancPain GT futamaival.

A versenyeken kívül a sok-sok kiállító is jelentős érdeklődőt vonzott. Így a célegyenesben, a Gold Tribün mögötti területen több kiállító is látványosságot nyújtott a kilátogatók számára.

Az Orbico Hungary Kft. kamionja mellett a Track Racing csapat versenyautója is látható volt: „2016-tól kezdve sikeres az együttműködésünk. Tavaly is örömmel tettünk eleget a felkérésnek, hogy versenyautónkat az Orbico Hungary Kft.-nek, a Shell kenőanyagok hazai forgalmazójának területén állítsuk ki.

Így autónk a rendezvény hétvégéjén látható volt a Hungaroringen. A gyerekek örömmel ültek bele, a felnőttek pedig érdeklődtek a bajnokságról, a kenőanyagokról és a verseny szakágról. Csapatunk számára öröm, ha a nagyobb szakágak mellett érdeklődnek a szlalomversenyről is. Hiszen ez elérhetőbb bárki számára, mint a költségesebb versenysorozatok. Persze itt is vannak fokozatok, például a fejlesztésekben.” – számoltak be a hétvégéjükről a Sződy fivérek.

Autójuk méltón képviselte mind a kenőanyag forgalmazót, mind a szlalom szakágat a nagyközönség előtt.

Szabolcs és Zsolt a következő hétvégén már nem kiállítóként, hanem versenyzőként lesz kint a Hungaroringen. Ugyanis, a Magyar Szlalom Bajnokság negyedik és ötödik futamán indulnak szeptember 2-án és 3-án. Szombaton és vasárnap is egy-egy versenyen.

Fotók: Kaposvári Ágnes

Vélemény, hozzászólás?