Tudatos fiatalság

Hajós Artúrnak és Stréli Bencének fontos állomás a jobb játékossá fejlődéshez vezető úton, hogy megnyerte az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokságot. A párosútja rövid időre mégis elválik…

A szervezők tájékoztatása szerint az ilyen sportolókat nevezik tudatosnak, profinak. Alig néhány perccel azután, hogy Hajós Artúr és Stréli Bence (Strandröplabdázásért SE) megnyerte az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság felnőttdöntőjét a Lupa-tavon, máris arról beszéltek, hogy ez fontos siker, de csak állomás a fejlődéshez vezető úton.

Mielőtt azonban ideáig jutnánk, elevenítsük fel az háromszettes döntőt. Az háló másik oldalán az egész ob leginkább kiegyensúlyozott párosa, Kiss Dániel és Takács Gergely állt. A Pénzügyőr SE egysége megnyerte a tatai fordulót, majd éppen Hajóséktól kapott ki a nyíregyházi döntőben, hogy aztán Dunaújvárosban is ezüstérmet szerezzen. A Hajós, Stréli kettős remek játékkal megnyerte az első játszmát, ám a másodikban egyenlítettek a rutinosabb ellenfelek. Ilyenkor általában annál van a lélektani előny, aki hátrányból jön fel, mégis, a fiatalok képesek voltak higgadtak maradni a döntő szettben „Tavaly ötödikek lettünk a döntőben, most cél volt, hogy négy közé jussunk – kezdte Hajós Artúr, az ismert televízoós személyiség, Hajós András fia.

Miután ez sikerült, az edzőnk is mondta, hogy legyünk felszabadultak, boldogak, és élvezzük a játékot. Úgy látszik, ez elég volt a sikerhez.

Stréli hozzátette, hogy a második játszmát kicsit elengedték, ám a harmadikban képesek voltak dominálni. Hajós pedig roppant szimpatikusan és szerényen arról beszélt, a munka nem áll meg. „Nagyon boldogak vagyunk a siker miatt. Fontos állomás, ám csak állomás azon az úton, hogy még jobb játékosok legyünk, hogy később is ezzel tudjunk foglalkozni és ebből tudjunk megélni.”S hogy ez mennyire igaz, azt mutatja, a páros egy levegővel sorolta, mennyi verseny vár rájuk a közeljövőben az októberi ifjúsági olimpiáig, amelyre már megkapták a meghívót, így biztosan utaznak.

Az elmúlt időszakban sok versenyen szerepeltünk, a nagy melegben megvívott csaták miatt kicsit visszaesett a fizikai teljesítményünk, így amolyan minialapozás következik, hogy kondicinálisan fejlődjünk” – jegyezte meg Stréli Bence.

A páros útja most rövid időre elválik, hiszen a még az U18-as korosztályba beleférő Stréli Bence új párral, Sándor Bencével szerepel a héten a csehországi U18-as Európa-bajnokságon (Hajós kora szerint már nem indulhat az U18-asok között).

A hosszabb távú jövőt viszont természetesen együtt képzelik el, hiszen a sikereik egyik kulcsának azt is tartják, hogy nagyon jó a kapcsolat közöttük. Mindent meg tudnak beszélni, így az sem okoz majd gondot, hogy eldöntsék, ki használja a bajnoki cím mellé használatra járó Volkswagen Polót. Az ellenben biztos, hogy egyelőre nem ők vezetik, hiszen még nincsen jogosítványuk. A homokon viszont már ők irányítanak.