Udvardy Panna sima két szettben kikapott az orosz Pavljucsenkovától a Roland Garroson

Udvardy Panna kikapott a 20. helyen kiemelt orosz Anasztaszija Pavljucsenkovától hétfőn a francia nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

A világranglistán 132. magyar játékos a selejtezőben kezdett, és két győzelem után kikapott a szlovák Rebecca Sramkovától. Végül szerencsés vesztesként mégis főtáblára került, ahol balszerencséjére Pavljucsenkova várt rá, aki 2021-ben döntőt vívott a párizsi salakon. A 32 éves ellenfél 12 trófeája mellett Billie Jean King Kupa-győztesnek és vegyes párosban olimpiai bajnoknak is mondhatja magát, emellett minden Grand Slamen eljutott már a negyeddöntőig.

Első találkozójuk az esős időjárás miatt kétórás csúszással kezdődött el a 12-es pályán, és a 38 perces nyitószett öt brékjéből Pavljucsenkova jött ki jobban. A folytatásban a moszkvai teniszező négy bréklabdát hárítva húzott el 3:1-re, Udvardy 4:4-nél még utolérte őt, de a vereséget már nem tudta elkerülni. Az összecsapás 1 óra 25 percig tartott – számolt be az MTI.

„El vagyok keseredve, de egy év után sikerült ismét Grand Slam-főtáblás meccset játszanom. Ezeken a nagy tornákon mindenki az utolsó pontig küzd, ami a kisebb versenyeken nem mindig van így”

– mondta a Kossuth Rádiónak.

„Nehéz mérkőzéseken vagyok túl, ami sok motivációt ad a folytatásra. Ma is végig pariban voltam az ellenfelemmel, bármerre eldőlhetett volna a meccs.”

Udvardy elárulta, a füves pályás szezonban is marad kedvenc borításán, a salakon, és kisebb európai viadalokon próbál pontokat gyűjteni a wimbledoni kvalifikációig.

A magyarok közül egyesben így már csak Marozsán Fábián van versenyben Párizsban, aki a 10. kiemelt bolgár Grigor Dimitrovval találkozik a 64 között.

Eredmény:

1. forduló (a 64 közé jutásért), nők:
Anasztaszija Pavljucsenkova (orosz, 20.)-Udvardy Panna 6:3, 6:4