Ugyanitt, „ugyanakkor”- de egy év múlva

Az Európai Úszó Szövetség (LEN) döntött, hogy a május 11-24 között a Covid 19 vírus miatt elmaradó budapesti vizes Európa-bajnokságot egy év múlva május 10-től 23-ig fogják megrendezni és az eredeti helyszínen, azaz a magyar fővárosban.

A LEN legfontosabb partnerét, az Európai Műsorszolgáltató Uniót (EBU) szintén bevonták az új időpont meghatározásának folyamatába. „Szövetségünk hálás a magyar kormánynak és a Magyar Úszó Szövetségnek, mert teljes mellszélességgel kiálltak az eredeti helyszín és az új dátum mellett” – mondta Paolo Barelli, a LEN elnöke. „Biztos vagyok benne, hogy az eseményt ugyanazon időkereten belül kell megtartani, ahogyan azt idénre tervezték és ez a sportolók érdekeit fogja szolgálja az ugyancsak elhalasztott olimpiai szempontjából is. Nagyon remélem, hogy 2021 májusáig az életünk visszatér a normál helyzetbe, és élvezhetjük a Duna Aréna és a versenyek szokásos varázslatos hangulatát.

(fotó: Márton István)

Örülünk, hogy megállapodásra jutunk az Eb új dátumáról. A magyarok rajonganak a vízi sportokért, és egy ilyen rendkívüli időszak után az emberek még szívesebben fogják figyelni a legjobb sportolókat. Biztos vagyok benne, hogy jövő májusban újabb arany fejezettel fogjuk gazdagítani az európai vízisportok történetét” – ezt már a sportért felelős államtitkár Szabó Tünde nyilatkozta. Az úszás, műúszás, műugrás versenyének természetesen az ikonikus Duna Aréna komplexuma ad majd otthont, míg a nyíltvízi versenyekre a Budapest közelében lévő Lupa tóban kerül sor.

(Kovács Ági az úszó Eb margitszigeti dobogóján, fotó: Márton István)

A LEN Büro megvitatta a vízilabda klubcsapatok szezonjának befejezését és az utazási korlátozások valamint a korlátozott edzési lehetőségek miatt úgy döntött, hogy lemondanak minden európai versenyről, ideértve a Bajnokcsapatok Ligáját, az Euró Kupát és a nők Európa Ligáját. Az Elnökség megvizsgálja, melyek lehetnek a legjobb lehetőségek a következő idényre annak érdekében, hogy újra tanúi lehessünk a legmagasabb szintű vízilabdázásnak.

LEN Media

 

fotó: Márton István