Új időpontban a prágai Judo Európa-bajnokság

Ismét megváltozott az idei prágai Európa-bajnokság időpontja, a felnőttek kontinensbajnokságára november 19. és 21. között kerül sor a cseh fővárosban, az O2 Arenában.

Az Európai Judo Szövetség (EJU) közleményében leszögezik: a változásra a nemzetközi versenynaptárban szereplő események miatt volt szükség, mint ismeretes, október 23. és 25. között Budapesten Grand Slam-tornával indul újra a nemzetközi judoélet – adta hírül a judoinho.hu szakportál.

Jiri Dolejs, a Cseh Judo Szövetség elnöke elmondta, az új időpont a szervezők számára is elegendő időt ad a megfelelő előkészületekre.

A sportág történetében először lesz ősszel az Európa-bajnokság, Prága pedig csaknem három évtizeddel az 1991-es kontinensbajnokság után rendezhet újra Eb-t.

A cseh szurkolók nagyon várják az eseményt, hiszen negyedik Európa-bajnoki címéért lép majd tatamira a hazaiak nagy kedvence, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Lukas Krpalek. Elővételben 4500 jegy már elkelt az Eb-re, de az egyelőre nem dőlt el, hogy az eseményre beengedik-e majd a szurkolókat, vagy az új koronavírus-eljárásrend szerint csak a versenyzők, az edzők, és a közreműködők léphetnek majd az arénába.

Az egész európai judocsalád nevében szeretnék köszönetet mondani a cseh szövetségnek, hogy továbbra is a 2020-as prágai Európa-bajnokság megrendezése mellett teszi le a voksát – mondta Michal Vachun, az EJU alelnöke. – Újra rugalmasak voltak, és egy új, jobb időpontot találtak az eseménynek. Természetesen az EJU számára a résztvevők egészségének megvédése a legfontosabb, ezért kidolgoztuk a judoesemények újraindulására vonatkozó szabályzatunkat, és a szervezőkkel szoros együttműködésben készítjük elő az egészségvédelmi intézkedéseket. Sajnos a járvány miatt továbbra is komoly problémákkal kell szembenézni szerte a világon, de a judósoknak új perspektívákat kínálhatnak a versenyeink, a novemberi prágai Európa-bajnokság, a juniorok és U23-asok számára következő porec-i kontinensbajnokság, illetve a rogai ifjúsági Európa-bajnokság.