Új lendületet kapott a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete

A járványhelyzet miatti óvintézkedések enyhítése után a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tevékenysége is új lendületet kapott, a legendás versenyzők megtarthatták első személyes élménybeszámolójukat.

A koronavírus-járvány a mi életünkre is rányomta a bélyegét, egymással is csak telefonon vagy a technika más eszközeinek segítségével érintkezhettünk, ám ami ennél szomorúbb volt, hogy az iskolák meghívásainak sem tehettünk eleget személyesen, csak online-élménybeszámolókon találkozhattunk a gyerekekkel” – mondta az MTI-nek Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, a „halhatatlanok” elnöke.

Hozzátette, hogy az élő találkozások sorát múlt szombaton Sátoraljaújhelyen, a Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnáziumban nyitották.

Az eseményen két Nemzet Sportolója, Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó és Jónyer István négyszeres világbajnok asztaliteniszező vett részt” – tette hozzá Nagy Tímea, aki arról is beszélt, hogy Jónyer Istvánt a halhatatlanok tavaly szeptemberben választották maguk közé, és azóta az egyik legaktívabb taggá vált.

Volt olyan online élménybeszámoló, amelyre elhozta a maga készítette ütőjét, amit kézbe vehettem, és fantasztikus élmény volt. Akkor sajnáltam igazán, hogy még nem tarthatunk élő találkozókat a gyerekekkel, mert őket is biztos meghatotta volna, hogy egy ilyen nagy bajnok sportszerét tarthatják a kezükben” – magyarázta Nagy Tímea.

Kiemelte, Jónyer István annyira várta az első élő találkozást a gyerekekkel, hogy a világért sem mondta volna le, pedig meghívták a szombati MOB-közgyűlésre, ahol köszöntötték volna Nemzet Sportolójává választása alkalmából.

Saját ünnepe helyett az iskolásokat választotta, ami a legendás asztaliteniszező emberi nagyságát példázza” – mondta Nagy Tímea, aki arról is beszélt, hogy a nyáron se állnak le, nem tartanak szünetet, ha valahová meghívják a halhatatlan sportolókat, ők örömmel mennek.