Új támogatóval léphet szintet az MTK Budapest e-sportszakosztálya

Hatéves története egyik, ha nem a legfontosabb bejelentését tette meg az MTK Budapest e-sportszakosztálya, amely a Platinum Zrt. támogatását élvezve vághat neki az új idénynek. Utóbbi cég az e-sport népszerűsítését és támogatását tűzte zászlajára, a stratégiai megegyezés pedig segíthet a fővárosi klubnak, hogy a FIFA Pro Clubs csapata és a Rocket League együttese is a bajnoki címért küzdjön a következő évadban.

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban ünnepélyes keretek között írták alá azt a szerződést, amely az MTK Budapest e-sportszakosztálya és a Platinum E-Space Hungary Zrt. között született. A 2019-ben átadott E-sport Aréna pódiumán Szegő Péter szakosztályvezető és Szalai Zsolt cégvezető számoltak be a közös célokról.

Sokat éltem külföldön, ahol láttam, mennyi fiatalt érint az e-sport és úgy gondoltam, ezt Magyarországon is érdekessé lehet tenni. Annyiból nem újdonság számunkra az MTK-val kötött megállapodás, hogy már tavaly is volt egy szimulációs játékokat űző támogatottunk. Ezúttal magasabb szintre kívánunk lépni, és azt gondoltuk, jó lenne számunkra egy olyan lehetőség, amelyben egy e-sportszakosztályt működtető klubbal tudunk együttműködni, és közösen népszerűsíteni tovább az e-sportot

– mondta a megállapodásról Szalai Zsolt, a Platinum E-Space Hungary Zrt. vezetője az aláírás előtti percekben.

Szegő Péter szakosztályvezető különleges lehetőségként írta le a Platinummal kötött megállapodást, amely a kapcsolati tőkét és a jövőbeli anyagi lehetőségeket tekintve is fontos mérföldkő lehet a 2017-ben megalapított szakosztály történetében.

Azt látjuk, hogy nagyon sok munka kell ahhoz, hogy új szponzorokat nyerjünk meg a szakosztály mellé, ezért nagyon örültünk Zsolték megkeresésének és ennek a lehetőségnek. Bízunk abban, hogy a továbbiakban az ő segítségükkel még tovább tudunk fejlődni

– jelentette ki a sportvezető.

Pápai Bálint másfél éve tagja az MTK FIFA-csapatának, a Pro Clubs együttes a honi élvonalban az idény végéhez közeledve a második helyért harcol. „Hiszek abban, hogy a támogatásnak köszönhetően minden egyes játékos mögé még jobban oda tudunk majd állni” – fogalmazott. Reményeik szerint a következő idényben a bajnoki címet is célba vehetik a népszerű focis videojátékot űzve.

A bejelentés mellett bemutatkozott a 2017-ben alapított szakosztály kötelékébe újonnan belépett Rocket League-csapat is, melynek kapitánya Juhász Norbert lett.

Mindig a legjobbra törekszünk és nagy vágyunk volt, hogy egy patinás klub színeiben szerepelhessünk. Örülök, hogy az MTK-nál eljött számunkra ez a lehetőség. A top egy a cél, ami nem egyszerű dolog, de az MTK óriási pluszt jelent abban, hogy ez meglegyen

– tekintett előre az e-sportoló.

Az MTK a patinás hazai klubok közül elsők között alapította meg e-sportszakosztályát, a versenyzőknek otthont adó, akár 200 néző befogadására is alkalmas E-sport Aréna pedig mai napig unikális létesítmény Magyarországon.

 

fotó: Platinum E-Space Hungary Zrt.