Új vezetőedző az UTE női röplabdázóinál!

Kántor Sándort a női juniorválogatott szövetségi kapitánya, Horváth András követi az UTE felnőtt női röplabdacsapatának kispadján. A lila-fehér klub vezetősége azt várja az új edzőtől, hogy minél több fiatal játékost építsen be a csapatba.

A lila-fehér klub csütörtöki közlése szerint nem hosszabbított szerződést az UTE Kántor Sándorral, a felnőtt röplabdacsapat vezetőedzője június 30-án távozik, helyére a női juniorválogatott szövetségi kapitányát, Horváth Andrást nevezték ki.

Mindenképpen magyar edzőt kerestünk a kispadra, ráadásul Horváth András pedagógia elképzelései azonosak a klub szemléletével – mondta Ancsin Ildikó, az UTE röplabda szakosztályvezetője. – Egy alapjaiban új csapatot szeretnénk versenyeztetni az élvonalban, ehhez pedig olyan szakember kell, aki hajlandó fiatal, elsősorban magyar játékosoknak lehetőséget adni a rutinos profik mellett.

Horváth András egy éve irányítja a junior válogatottat, női vonalon klubszinten korábban dolgozott vezetőedzőként Nyíregyházán, az előző idényben pedig a férfi extraligában szerepelő MAFC-BME csapatánál volt másodedző.

Valóban azt vállaltam, hogy vezetésemmel új csapatot építünk fel – nyilatkozta az ute.hu-nak Horváth András. A klub röplabda utánpótlása sikeres, és erős, de csak akkor tudjuk megtartani a legjobb saját nevelésű játékosokat, ha esélyt adunk nekik arra, hogy felkerüljenek a felnőttek közé.”

Az új szakember hozzátette: a fiatalítás ellenére az UTE a következő szezonban sem játszhat alárendelt szerepet a bajnokságban és a magyar kupában.

Szeretném menedzselni a fiatalokat, de a csapatban szerepel majd több rutinos magyar és külföldi játékos is. Az építkezés mellett az is fontos, hogy folyamatosan a klub hagyományainak megfelelően szerepeljünk. Légy szerény, de éhes – edzőként ez a mottóm, ha ez a két tulajdonság meglesz a lányokban, akkor a legnagyobb ellenfelekkel is felvehetjük a versenyt. Az UTE-nál kiválóak a körülmények, az új csarnok fantasztikus hangulatú, mi pedig küzdeni tudásunkkal meg akarunk felelni a klub legendás drukkereinek is. Sokat segítene, ha rendszeresen megtöltenék a lelátókat a Szilágyi úti katlanban.

A játékoskeret kialakítása még folyamatban van, és a szakmai csapat összetétele sem végleges, de az új tréner szeretne elsősorban azokra alapozni, akik az elmúlt években is az edzői stáb tagjai voltak.