Új vezetőedző és tapasztalt szerb légiós Kaposváron

Új vezetőedző, Surányi László irányításával kezdte meg a felkészülést a férfi vízilabda ob I új idényére a Kaposvári VK, amely Srdjan Aksentijevic személyében tapasztalt szerb légióst is igazolt.

Ez lesz az első idényem vezetőedzőként. Természetesen izgatottan tekintek a feladat elé. Új csapatot kell építenem, nagyon remélem, hogy jól fog sikerülni, és minél több győzelemnek örülhetünk majd együtt” – nyilatkozta hétfőn a klub honlapján Surányi László – írta az MTI. A somogyiak új vezetőedzője korábban játékosként is erősítette a csapatot, amelyhez most Pécsről tért vissza. Munkáját Vindisch Ferenc játékos-edzőként, Krasznai Rudolf pedig videoelemzőként segíti majd.

A Kaposvár az előző bajnoki idényt Berta József irányításával a 14. helyen zárta. Dobos Pál ügyvezető úgy fogalmazott, nem úgy sikerült a legutóbbi évad, ahogyan szerették volna, így változtatniuk kellett.
Surányi Lászlótól fiatalos, modern felfogást várunk. A keretet megpróbáltuk ennek megfelelően átalakítani. Sikerült fiatal tehetségeket Kaposvárra csábítanunk, míg a szerb Srdjan Aksentijevic a rutint fogja képviselni” – magyarázta.

A 33 éves Aksentijevic korábban volt a Crvena zvezda, a Partizan Beograd, a török Galatasaray, az olasz SC Quinto és a horvát Primorje Rijeka játékosa is.

Az ügyvezető hozzátette, egy külföldi játékos érkezése még várható.