Újabb 11 élsportoló részesül Berzeviczy Albert ösztöndíjában

A BOM a Magyar Sportért Közhasznú Alapítvány újabb 11 élsportolónak adott Berzeviczy Albert tanulmányi ösztöndíjat. Így 2022-ben az alapítvány összesen 54 fiatal tehetségnek 20 millió forint értékben finanszírozza a tanulmányait.

A BOM Alapítvány immár kilencedik alkalommal hirdette meg ösztöndíjprogramját, amelyre összesen 92 pályázat érkezett be. A tavalyi évtől kezdve az alapítvány olyan olimpiai vagy paralimpiai kerettagok jelentkezését várta, akik önköltséges képzésben vagy állami ösztöndíjaskén folytatnak felsőfokú tanulmányokat élsportolói karrierjük mellett. A benyújtott pályázatokat az előző évek gyakorlatához hasonlóan a BOM Alapítvány kuratóriumi tagjai értékelték, és végül 11 olyan fiatal tehetség számára ítéltek oda támogatást 10 millió forint értékben, akik már bizonyítottak olimpián, paralimpián, világ vagy Európa bajnokságon -adta hírül a BOM.

(Rasovszky Kristóf, fotó: MTI / Czeglédi Zsolt)

Az újdonsült ösztöndíjasokkal együtt az idei évben már összesen 54, a MOB első elnökéről elnevezett Berzeviczy Albert ösztöndíjprogram indulása óta pedig már több mint 170 sportoló továbbtanulását finanszírozta a BOM Alapítvány. Egyedülálló ösztöndíj – és mentorprogramjának köszönhetően az alapítvány számos olyan tehetséget kísérhetett végig eredményes olimpikonná vagy paralimpikonná válásuk útján, mint Rasovszky Kristóf, Olasz Anna, Keszthelyi-Nagy Rita vagy Ekler Luca.

(Ekler Luca; fotó: MTI /Koszticsák Szilárd)

Márton Anna, a tokiói olimpia egyik kiemelkedő magyar versenyzője, aki vívásban a sérülése ellenére negyedik helyen végzett a nők egyéni kard versenyében, immár második alkalommal kapott Berzeviczy Albert ösztöndíjat.

(Márton Anna, fotó: MTI / Illyés Tibor)

“Nagyon örülök, hogy az alapdiplomám megszerzését követően a BOM támogatásával a mesterkurzus elvégzésére is lehetőségem nyílik. Óriási segítség, hogy aktív sportolóként lehetőség van arra, hogy felkészüljünk a civil életre. A BOM Karrierprogramjában is részt veszek, és már alig várom az első személyes mentortalálkozót. Úgy gondolom, hogy ezek a programok olyan magabiztosságot adnak számomra, amik a jelenlegi, aktív sportpályafutásomat is segítik, azt követően pedig bátrabban és felkészülten tudok majd a civil világban is érvényesülni. Nagyon jó érzés, hogy ebben is számíthatunk a BOM támogatására, hiszen minden sportolónak fontos, hogy gondoljon a sport utáni karrierjére.”

– jelentette ki Márton.

Az elmúlt évben több ösztöndíjasunk is belépett a sport elit azon szűk klubjába, akik olimpiai és paralimpia pontszerzőnek vagy érmesnek mondhatják magukat, ami számunkra nagy öröm, büszkeség, és visszaigazolása annak, hogy az alapítvány támogatásai jó helyre mentek”

– mondta Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM elnöke.

A tavalyi év végén elindított   közösségi média kampányunk, amelyben jelenlegi ösztöndíjas olimpikonjaink, paralimpikonjaink buzdították jelentkezésre a fiatal sportolókat saját történeteikkel, sikerrel járt, hiszen 92 tehetséges és ambiciózus fiatal pályázatáról dönthettünk. Bízunk benne, hogy legújabb ösztöndíjasaink is elérik álmaikat mind a sportban, mind karrierjükben, ehhez mi minden segítséget és támogatást megadunk számukra” 

– tette hozzá Váradi-Bóta Kinga, a BOM Alapítvány főtitkára.

Az idei ösztöndíjasok névsora

Pályázó neve Sportág Oktatási intézmény, szak
Szőke Alex Birkózás Testnevelési Egyetem / BA edző
Lucz Anna Kajak Budapesti Gazdasági Egyetem / pénzügy és számvitel
Márton Anna Vívás Károli Gáspár Református Egyetem / pszichológia Msc
Magyari Alda Vízilabda Testnevelési Egyetem / BA edző
Gulyás Michelle Öttusa Nemzetközi Közszolgálati Egyetem / bűnügyi szak, bűnüldözés
Wermeser Zsombor Parakerékpár Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem / gépészmérnök
Mocsári Bence Paratriatlon Szegedi Tudományegyetem / kereskedelem és marketing
Szabó-Feltóthy Eszter Úszás Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem / vegyészmérnök
Balázs Krisztián Szertorna Testnevelési Egyetem / BA edző
Tiborcz Dániel Gyorskorcsolya Budapesti Gazdasági Egyetem / közösségszervezés
Tasnády Nimród Sportmászás Prohászka Katolikus Gimnázium

 

 

 

Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség