Újabb környezettudatos megoldás a Groupama Arénában – videó

A SPORTFIVE Hungary Kft. – a Groupama Aréna üzemeltetője, és egyben a Ferencvárosi Torna Club labdarúgócsapatának marketing ügynöksége – a Zöld Aréna Program keretein belül már korábban is tett felelős lépéseket a fenntarthatóság irányába.

Többek között a díszvilágítás energiahatékony LED technológiával történik, a szurkolók részére bevezetésre került a re-pohár, a pálya öntözésére és a toalettek öblítésére a tetőszerkezetre hulló csapadékvizet használja, a melegvíz előállításához szükséges energia 40%-át napkollektor termeli. Ezen felül az elektromos autó töltő infrastruktúra is a Zöld Aréna program egyik fontos szereplőjévé vált: a Groupama Arénánál állandó gyorstöltőállomásként működik, ez pedig hozzájárul ahhoz, hogy az Aréna még egy lépéssel közelebb kerüljön a Zöld Aréna Program célkitűzéseihez – adta hírül a Sportfive,

A Cleango Services Kft. célja létrehozni valamit, amely társadalmilag hasznos és innovatív. Fontos, hogy tevékenységükkel aktívan járuljanak hozzá a fenntartható jövőhöz. A globális vízhiány egy nagyon is valós, és égető probléma, amelyet a Cleango igyekszik úgy kivédeni, hogy 110 liter helyett, mindössze 4 deciliter vizet használ fel az autók lemosásához, ezzel járulva hozzá az ökológiai lábnyom leszorításához. A Cleango autómosó szolgáltatása elhozza a ragyogóan tiszta autó élményét!

A SPORTFIVE Hungary Kft. és a Cleango közös együttműködése kapcsán azon szurkolóknak, akik VIP garázs parkolóval rendelkeznek lehetőségük nyílik 2022. február 6-tól a Groupama Arénában tartott labdarúgó mérkőzések alkalmával egy környezetbarát autómosó szolgáltatást igénybe venni. A vendégek a https://cleango.hu/home weboldalon tudnak regisztrálni.

A mérkőzés ideje alatt a Cleango víztakarékos, környezetbarát technológiával lemossa az autó külsejét. A mérkőzés után egy teljesen tiszta autó fogja várni a szurkolót!

A Groupama Aréna ezzel az újabb lépéssel kívánja felhívni a figyelmet a fenntarthatóság jelentőségére, a szurkolói edukáció szerepére, illetve, szeretné inspirálni partnereit és a gazdasági élet szereplőit.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egy újabb innovatív megoldással tudunk különleges élményt nyújtani a mérkőzésre kilátogató VIP vendégeknek a Groupama Arénában, ami párját ritkítja a hasonló létesítményekben. A stadion Zöld Aréna Programjával elkötelezett célunk, hogy hozzájáruljunk a társadalmi és gazdasági környezetvédelmi szemléletváltáshoz, amivel az iparág és a gazdasági szféra más szereplőit is inspirálhatjuk. A SPORTFIVE Hungary Kft. folyamatosan arra törekszik, hogy tovább csökkentse a stadion ökológiai lábnyomát.”

– mondta Igaz András, a Groupama Arénát üzemeltető SPORTFIVE Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

„A bolygónk védelme napjaink egyik legfontosabb témája, ebben a küzdelemben a Cleango egy innovatív megoldást hozott: fél liter víz felhasználásával tisztítjuk meg klienseink autóját Budapesten belül bárhol, ahol szeretnék, így spórolva 110 liter ivóvizet mosásonként. Örömmel csatlakoztunk a Groupama Aréna Zöld Aréna projektjéhez, hiszünk benne, hogy egy sikeres együttműködéssel teszünk egy lépést a tudatos autómosatás elterjesztésében, közben pedig felhívjuk a figyelmet vízkészleteink megóvásának fontosságára is. Hogy kedvet csináljunk a szemléletváltáshoz, a Fradi Család minden tagjának 20% kedvezményt biztosítunk a szolgáltatásunk árából, amennyiben a FRADI20 kupont beváltja megrendelésnél.”

– mondta Vági Péter, a Cleango Services Kft. ügyvezetője.

A stadion üzemeltetője, felelős vállalatként, tovább folytatva Zöld Aréna Programját hamarosan további fejlesztéseket valósít meg a fenntartható működés érdekében.

 

fotó: Groupama Aréna / SPORTFIVE Hungary