Újabb legenda térhet vissza a ringbe

Az 53 éves ex-világbajnok Mike Tyson után a profi boksz aranykorának egy másik amerikai nehézsúlyú „bombázója”, az 57 esztendős Evander Holyfield is tudatta, hogy vissza akar térni a szorítóba.

Holyfield a TMZ portálnak nyilatkozva azt mondta, hogy örömmel bokszolna újra bemutató mérkőzéseken – számolt be szerdán az MTI.
A bajnok visszatért! Szeretném bejelenteni, hogy megint ringbe szállok, ahol nagyszerű dolgokat fogok mutatni” – mondta az elnyűhetetlen sportember, aki a profi ökölvívás históriájában egyetlen nehézsúlyúként tudta megszerezni a vb-övet – s ezzel a vitathatatlan bajnok címet – valamennyi nagy világszövetségnél.

Az amatőrként olimpiai bronzérmes Holyfield, aki a nyolcvanas évek közepén csatlakozott a hivatásosok táborához, 44 győzelmet aratott két döntetlen és tíz vereség mellett, mielőtt 2014-ben hivatalosan is visszavonult. Fénykorában kétszer is megvívott Tysonnal, 1996-ban kiütéssel nyert fiatalabb vetélytársával szemben, az 1997-es összecsapásukon pedig leléptették riválisát, mivel a csata hevében Holyfield fülébe harapott.

fotó: sportscasting.com