Újabb magyar érmeket szerezve telt az ötödik nap a Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon – videó

Öt versenynap után: 26 arany-, 22 ezüst-, és 9 bronzéremnél, 12 db 4. helyezésnél, 5 db 5. helyezésnél valamint 1 db 6. helyezésnél tart a magyar csapat Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon.

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség helyszíni tájékoztatása szerint az Abu Dhabi bowling centrumban született meg a keddi versenynap első magyar aranyérme, amelyet a vegyes páros szerzett. Rénes Márta és Nagy András taktikus játékkal, összehangolt csapatmunkával bizonyította be, hogy a dobogó tetején van a helye. A folytatásban az egyesített, vagyis integrált labdarúgó csapat gyarapította az aranyérmek sorát. A magyar együttes Szenegállal vívott harcias küzdelmet, végig akció dús jelenetekkel volt tarkítva a döntő. Már az első félidőben megszereztük a vezetést Burján Zoltán találatával, az eredményt pedig a végéig tudtuk tartani, így miénk lett a divízió első helye.

Dubajban is örülhettünk magyar győzelemnek. Az úszó Szilágyi Zsanett óriási hajrával érkezett be elsőként a célba 100 méter gyorson. Rácz Bálint 25 m háton szerzett ezüstérmet, míg Jenei Zoltán ötödik lett 100 m gyorson.
A nap folyamán az erőemlő Lehoczki János összetettben, fekvenyomásban, guggolásban és felhúzásban egyaránt ezüstérmes lett.

Az asztaliteniszezőknél a Kajtár Eszter-Vizsnyai Dávid egyesített vegyes páros a nagyon erős szerb duót győzte le a bronzcsatában.

Ugyancsak az előkelő harmadik helyen végzett a tollaslabdázó Demeter Judit-Csonti Mihály vegyes páros, amely kiemelkedően sok pontot ütött a nagy rivális indonéziaiaknak.

Kiderült, hogy döntőt játszhat a kosárlabda válogatott szerdán Japánnal, miután pattanásig feszült izgalmak közepette, 24-22-re nyert az oroszok ellen. A találkozó az utolsó pillanatokban dőlt el a javunkra, hatalmas szívünknek és jó játékunknak köszönhetően.

Az értelmi fogyatékossággal élő sportolók Egyesült Arab Emirátusokban zajló világeseményen 190 ország, 7500 versenyzője küzd az érmekért és helyezésekért. A magyar csapatban 62 speciális olimpikon szerepel, 14 sportágban.

Összefoglaló a keddi napról:

(Fotó: Werni Gábor)