Újabb sporteseményeket halasztanak itthon és külföldön

A koronavírus-járvány miatt továbbra is világszerte – így Magyarországon is – halasztják vagy törlik a különböző sporteseményeket, illetve speciális intézkedéseket hoznak.

Az Európai Röplabda Szövetség (CEV) további értesítésig minden versenysorozatát elhalasztotta. Ez az európai kupasorozatok (Bajnokok Ligája, CEV Kupa, Challenge Kupa) mellett a strandröplabda-versenyeket, az utánpótlás Európa-bajnoki selejtezőket, illetve az Európa-ligát is érinti. Utóbbi kettőben a magyar válogatottak is szerepeltek volna – írta kedden az MTI

Törölték az idei Man-szigeti motorversenyt, amelyet május 30. és június 13. között rendeztek volna meg. Az Anglia északnyugati partjainál lévő szigeten először 1907-ben rendeztek motorversenyt, amelyet a sportág leghíresebb, egyben legveszélyesebb viadalának tartanak.

Az autós gyorsasági NASCAR-sorozat hét futamát halasztották el az Egyesült Államokban életbe léptetett új korlátozásokat követően, amelyek nyolc hétre megtiltották az 50 fősnél nagyobb létszámú események megrendezését. A szervezők kiemelték: reményeik szerint így is sikerül majd megrendezniük a szezon mind a 36 futamát. Hozzátették: bíznak abban, hogy május 3-án Martinsville-ben folytatódhat a sorozat, amely február közepén kezdődött, és négy versenyt sikerült megrendezni.

A finn Jokerit Helsinki és a kazah Barisz Nur-Nurszultan visszalépése miatt az orosz bázisú jégkorong-bajnokság (KHL) vezetőtestülete egyhetes szünetet rendelt el a rájátszásban, amelyben jelenleg hat, kizárólag orosz csapat maradt versenyben: az SZKA Szentpétervár, a Szibir, az AK Barsz Kazany, a Szalavat Ufa, a CSZKA Moszkva és a Dinamo Moszkva.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) későbbre halasztotta a Gyémánt Liga-sorozat első három versenyét. A világ legjobb atlétái április 17-én Katarban kezdték volna a szabatéri szezont, amit május 9-én és 16-án két kínai verseny követett volna. A sanghaji viadalt a tervek szerint augusztus 13-án pótolják, a másik két versenyre várhatóan csak a sorozat zürichi döntőjét követően – szeptember 11. után – kerül sor.

Az Orosz Labdarúgó Szövetség az elmúlt hétvégén még rendezett ugyan mérkőzéseket, de kedden a testület végrehajtó bizottságának elnöksége már úgy döntött, hogy a sportágban minden eseményt azonnali hatállyal fel kell függeszteni április 10-ig.

A Valencia labdarúgócsapata vasárnap még azt jelentette be, hogy öt játékosának – köztük Ezequiel Garaynak és Eliaquim Mangalának – pozitív lett a koronavírus-tesztje. Az együttes hétfőn a honlapján már azt közölte, hogy keretének és stábjának körülbelül egyharmada produkált pozitív tesztet. Kiemelték: minden érintett tünetmentes, és az otthonában van. A Valencia a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az Atalantával találkozott, a párharc első mérkőzésére február 19-én Milánóban, a járvány egyik olaszországi gócpontjában került sor. A visszavágót múlt kedden Valenciában már zárt kapuk mögött rendezték meg Spanyolországban.

A Hertha BSC labdarúgócsapata 14 napra karaténba került, mivel egyik meg nem nevezett játékosának pozitív lett a koronavírus-tesztje. A berlini együttes háromnapos kihagyás után kedden kezdte volna újra az edzéseket, de így a játékosok két hétig otthon maradnak.