Újabb taekwondo arany

Ellenállhatatlanul versenyzett a junior mezőnyben Salim Omar, a 48 kg-osok mezőnyében senki sem tudta megszorítani a helsingborgi Presidents Cup zárónapján.

A Magyar Taekwondo Szövetség hivatalos honlapjának közlése szerint Salim Omar magabiztos győzelemmel mutatkozott be a junior korosztály számára rendezett rangos, svédországi európai torna zárónapján. A francia Mazzouz ellen az első menetben már 25 ponttal vezetett, végül csupán húsz másodperc pörgött le az órából, mikor a gall begyűjtötte tizedik intését, amivel 40-3-as állásnál a magyart hirdették ki győztesnek. Jöhetett a negyeddöntő.

Omar ott folytatta, ahol abbahagyta. Nagyon hamar az orosz Egai tudtára adta, nem kérdés, ki jut a legjobb négy közé. 32-3-re vezetett az első másfél percet követően a magyar fiú úgy, hogy rá is kellett számolni ellenfelére. Ezt a második menetben sem kerülte el, a meccs a második menetet követően, 49-4-es Salim-vezetésnél ért véget, már készülhetett az elődöntőre.

Ott a belga Lemmens várt volna rá, aki viszont nem állt ki a mérkőzésre.

A fináléban a görög Dimitropoulosnak sem kegyelmezett. Az első menetet követően már 10-1-re vezetett, majd egy perc telt el a második harmadból, mikor 25-1-es magyar vezetésnél a hellén begyűjtötte tizedik intését, ami a magyar elsőséget eredményezte.

Ezzel a magyar csapat a csütörtöki két Márton-arany után megszerezte harmadik elsőségét is a zárónapon.

 

fotó: wtftaekwondo.hu