Újpest: Idén is nemzetközi kupaszereplés a cél

Az augusztus elején kezdődő bajnokságban is a nemzetközi kupaszereplés a cél az Újpest számára, amely a Fáy utcai vendégeskedés után a tervek szerint február 1-jén, a Videoton elleni mérkőzéssel tér vissza a felújítás alatt álló Szusza Ferenc Stadionba.

Berta Csaba, az Újpest 1885 Futball Kft. ügyvezető igazgatója a lila-fehér klub csütörtöki, szezonfelvezető sajtótájékoztatóján elmondta: úgy gondolják, hogy a játékoskeret alkalmas arra, hogy a csapat elérje a kitűzött célt. Berta beszélt arról is, hogy jelenleg a Szusza Ferenc Stadion alácsövezése zajlik, s jelezte, hogy egy korai visszatérítéssel nem szeretnék a gyep minőségét kockáztatni – számolt be az MTI.

Nebojsa Vignjevic vezetőedző egy vírusos megbetegedés miatt nem tudott megjelenni az eseményen, így távollétében Víg Péter másodedző beszélt a szakmai kérdésekről. Kiemelte, hogy a csapat gerince nem változott, a csatársorba eddig csak Koszta Márk érkezett Mezőkövesdről.
Szükség van még játékosra” – hangoztatta, de azt nem árulta el, hogy hány labdarúgó érkezésére lehet számítani. Víg Péter az MTI kérdésére elmondta, hogy szorosabb, kiegyensúlyozott bajnokságra számít, mert úgy érzi, hogy minden csapat fejlődött az előző évhez képest.

Litauszki Róbert csapatkapitány szerint itthon jó körülmények között, minőségi felkészülést tudtak végezni, s úgy érzi, hogy az előkészületi mérkőzésen bíztató volt a csapat játéka.
Azokat a hibákat kell kiküszöbölnünk, amelyeket az elmúlt bajnokság végén elkövettünk. Ha ez sikerül, akkor elérhetjük a nemzetközi szereplést. Nagyon várom már a bajnokság rajtját, szerintem jobbak leszünk, mint tavaly” – fűzte hozzá Litauszki.

Újságírói kérdésre Berta Csaba elárulta, dolgoznak azon, hogy Lacina Traoré úgy távozzon, hogy az mind az Újpest, mind a játékos számára a legmegnyugtatóbb legyen.
Van olyan klub, amellyel tárgyalni tudunk az átigazolásáról, és szeretnénk ha úgy tudna távozni, hogy nem kellene miatta jogi procedúrákba bonyolódnunk” – hangsúlyozta az ügyvezető igazgató az elefántcsontparti csatárról, aki a nyári szünet után nem tért vissza a csapathoz.

A címerügy állásával kapcsolatban annyit mondott: a július 12-i tárgyaláson azzal váltak el a felek, hogy Őze István, az UTE klubigazgatója a közgyűlés elé viszi az Újpest FC javaslatait, de ez álláspontjuk szerint a mai napig nem történt meg.

A sajtótájékoztatón jelentették be azt is, hogy Újpest az új bajnokságban a Puma cég egyedi gyártású, kifejezetten a csapat igényei alapján készített szerelésben lép pályára, amelyet a Top4 Football biztosít. Tényi József, a Puma Hungary ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a felnőtt csapaton kívül a klub teljes utánpótlását is hosszú távon – több mint három évig – cégük öltözteti.

Nagy öröm és megtiszteltetés szánunkra, hogy a világ egyik legnagyobb és legsikeresebb sportszergyártó márkája állt be a csapat mögé, s az Újpest számára büszkeség olyan családhoz tartozni, amelynek többek között a Manchester City és a Borussia Dortmund is a tagja” – fogalmazott Berta Csaba. Hozzátette: a lila-fehérek hazai mérkőzésein olyan Puma-labdákkal játszanak, amelyeket többek között a spanyol bajnokság élvonalbeli találkozóin is használnak.