Újra itt az ősz – szeptember 16-17-én jön a Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó!

Itt van az ősz, itt van újra – ilyenkor két eseményben lehetsz biztos: az iskolákban becsengetnek, a Nagy Sportágválasztó pedig ismét megnyitja kapuit.

A szervezők tájékoztatása szerint szeptember 16-17-én ismét Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó, mely ingyenesen látogatható, sőt több mint 100 mozgásforma és több mint 20 hangszer kipróbálása mellett találkozhatsz olimpiai, világ és Európa-bajnok sportolóinkkal, többek között tiszteletét teszi a rendezvényen: Pap Bianka, Szász-Kovács Emese, Késely Ajna, Mihályvári-Farkas Viktória, Bíró Blanka, Szabó Gabriella, Milák Kristóf, Siklósi Gergely, Nagy László, Gémesi Csanád, Kiss Gergely, Storcz Botond, Cseh László, Baji Balázs.

A rendezvény fővédnökei:

dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és dr. Maruzsa Zoltán államtitkár úr, akik az esemény hivatalos megnyitóján – szeptember 16-án, pénteken 10 órakor köszöntik a látogatókat.

A sportági helyszíneken szakképzett edzők segítségével lehetőség nyílik a kitelepülő sportágak kipróbálására, valamint bemutatók, nyílt edzések formájában a közönség az alapokon túl is beleláthat egy-egy mozgásforma világába.

A rendezvényen Cseh László (szombaton 11:15) és Kiss Gergely (a két nap folyamán több alkalommal is) bemutató edzéseket is tart a HYDROPOOL medencéjében, bemutatva az úszás helyes technikáját és a vízilabda „művészetét”.

A folyamatosan fejlődő, épülő-szépülő Zeneliget csodás környezetet teremt arra, hogy a gyermekek és felnőttek egyaránt belekóstoljanak a zene világába. Itt szintén szakképzett oktatók mutatják be egy-egy ismert vagy kevésbé ismert hangszer történetét, működését, legérdekesebb és legfontosabb jellemzőit.

A kétnapos rendezvény pénteki napja továbbra is az előre bejelentkezett, pedagóguskísérettel érkező óvodai, iskolai gyerekcsoportoknak van fenntartva, pénteken 14 órától már mindenki számára nyitottak a kapuk, a szombati nap pedig teljes egészében a nagyközönségé, családoké.

A több mint 100 mozgásforma és a több mint 20 hangszer kipróbálása mellett még a sulikezdésben is segíthetsz másoknak, hiszen a Neki nincs, Tőled kincs! elnevezésű felhívással az eseményre tanszergyűjtést indít a Nagy Sportágválasztó:

Ha van otthon olyan tanszered, amely már csak a helyet foglalja, de még használható állapotú, hozd ki a rendezvényre! Mi összegyűjtjük ezeket, hogy aztán rászoruló családok között oszthassuk szét. Fontos, hogy olyan iskolaszereket várunk, amelyek valóban hasznosíthatóak és használhatóak mások számára a mindennapos oktatássorán, tehát tolltartó, iskolatása, toll- és ceruzakészlet, körző, vonalzó, füzeteket gyűjtünk, NEM RUHÁZATOT, NEM KÖNYVEKET, HANEM TANSZEREKET.

Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó – szeptember 16-17-én (péntek, szombat) 9 és 17 óra között várja a látogatókat a Merkapt Sportközpontban (Budapest, X. kerület, Maglódi út 12/A).

A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Regisztráció: https://sportagvalaszto.hu/nagy-sportagvalaszto/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/sportagvalaszto
Instagram oldal: https://www.instagram.com/nagysportagvalaszto/
Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/1734441010267911