Újra kikapott a női csapat a curling Eb-n

A magyar női válogatott 12-5-re kikapott a töröktől a St. Gallen-i curling Európa-bajnokság hétfői játéknapján.

A Palancsa Dorottya, Miklai Henrietta, Sándor Nikolett, Kalocsai Vera, Micheller Dorottya összeállítású magyar együttes az A divízióban korábban a németeket és a cseheket legyőzte, a svájciaktól kikapott. Még egy összecsapás vár a holtversenyben ötödik helyen álló magyarokra hétfőn, 20 órától az olaszokkal találkoznak.

Az élvonal tíz csapata közül a legjobb hét indulhat majd a márciusi, kanadai világbajnokságon, az utolsó kettő kiesik a B divízióba, míg a nyolcadik a második vonal legjobbjával csap össze a vb-részvételért.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a Fóti Balázs, Riesz Gábor, Varga Balázs, Ézsöl Gábor, Kalocsay Ottó Dániel összeállítású férfiválogatott 8-6-ra kikapott a spanyoloktól, így holtversenyben ötödik a B divízióban. A férfiak a finnekkel mérkőznek 20 órától. A csapatnak a nyolcas csoportban az első kettő között kell végeznie ahhoz, hogy versenyben legyen a két feljutó helyért. A győztes egyúttal a vb-részvételért is harcba szállhat a legjobbak nyolcadik helyezettjével.

(MTI)