Újra mozdul az ország: szeptember 23-án indul az Európai Sporthét!

A sok ülőmunka és a mozgáshiány egész Európában egyre égetőbb probléma, ezért a rendszeres sport talán sosem volt még ennyire fontos. Az Európai Bizottság által 2015-ben életre hívott Európai Sporthét célja, hogy a kontinens lakossága megmozduljon, és egész évben aktív maradjon. Idén szeptember 23. és 30. között itthon is számtalan izgalmas programon tehetünk az egészségünkért.

A Magyar Szabadidősport Szövetség tájékoztatása szerint 32 ország, közel 34 000 rendezvény és több mint 9 millió résztvevő: az Európai Sporthét számai idén is magukért beszélnek. Természetesen Magyarország is kiveszi a részét programokból, a mozgósításban pedig nagykövetként olyan ismert emberek buzdítanak sportolásra, mint Béres Alexandra fitneszedző, Hozleiter Fanny Mosolyka blogger, a FaceTeam Akrobatikus Sport Színház tagjai vagy Baji Balázs gátfutó.

A hazai sporthét egyik nyitóeseménye szeptember 22-23-án a Hősök terén a Kosárlabdázás Napja lesz. A látványos bemutatók és sztárfellépők mellett sportolásra is lehetőség  nyílik. A másik nyitóeseménnyel, az Angyalföldi Sportfesztivállal startol a Budapesti Szabadidősport Szövetség egész héten átívelő, nagyszabású budapesti rendezvénysorozata.

Az Európai Sporthét keretében itthon országszerte közel 400 programhoz lehet csatlakozni: a közösségi futástól kezdve a sárkányhajózáson és zumbán át egészen a kerékpártúráig számtalan lehetőségünk nyílik arra, hogy kihozzuk magunkból a maximumot. Ráadásul az események nagy része ingyenes, mindenki számára elérhető. A cél idén sem kevesebb, mint hogy minél több magyar tegyen az egészségéért, ezzel felkerüljünk Európa sporttérképére, és kiemelkedő részvétellel mozduljunk meg.

A részletes programot ide kattintva nézheted meg.

Mozdulj te is Európával!

#beactive

 

Vélemény, hozzászólás?