Ülésezett a kosárlabda szövetség elnösége

Augusztus 8-án tartotta soros ülését a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége. A napirendek között szerepelt a versenykiírások elfogadása, valamint a csapatok nevezésének elbírálása is.

A hazai szövetség keddi tájékoztatása szerint az MKOSZ elnökségét dr. Schmidt Ádám, a minősítő bizottság elnöke tájékoztatta a nevezések vizsgálatáról. Mint elmondta, folytatódott az utóbbi évek tendenciája, s egyre kevesebb a probléma a csapatok nevezésével. Eszerint a magyar kosárlabdázás financiális megerősödése folytatódott, a játékosok, edzők, menedzserek megkapták díjazásukat, így a bizottságnak egyetlen esetben sem keleltt ilyen jellegű problémával foglalkoznia. Kisebb hiánypótlásokra köteleztek csapatokat, de ez nem függ össze gazdálkodásukkal, elsősorban formai jellegű kiegészítést kértek a sportszervezetektől.

Örömteli hír, hogy jelentős az érdeklődés a sportág második vonalában való szereplés iránt. A női amatőr NB 1-be huszonhét csapat nevezett, míg a férfiaknál 28 gárda alkotja majd a B-csoportot.

Elfogadta az elnökség a 2017/2018-as versenynaptárt is, melynek az előző évekhez képest nagy újdonsága, hogy immár a férfi válogatott is a szezon közben játssza világbajnoki selejtezőit. A női nemzeti csapat már az előző idényben is az új Fiba-rendszer szerint szerepelt az Európa-bajnoki selejtezőkön, így az esetükben nem lesz ehhez képest változás.

A városligeti átalakítások miatt a Hősök terén rendezik meg a megszokott Kosárlabdázás Napja rendezvényt szeptember 22-én és 23-án. A programok között Harlem-show is szerepel, s természetesen az idén 25 esztendős hazai streetballsorozatnakis ekkor rendezik a döntőit.

Vélemény, hozzászólás?