Ungvári Miklós szerint kapott egy plusz évet szeretett sportágától

Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó megváltoztatta közelmúltbeli elhatározását, és a tokiói ötkarikás játékok elhalasztása ellenére mégsem vonul vissza.

Akkor még nem volt ennyi adat a birtokunkban, nem rendelkeztünk ennyi információval, mint most. A nemzetközi szövetség néhány héttel korábban minden nemzetközi versenyt beszüntetett, némileg kilátástalannak tűnt a helyzetünk, de úgy gondolom, ezzel minden sportoló így volt” – nyilatkozta pénteken az M4 Sporton a Ceglédi VSE sportolója, aki a két éve tartó kvalifikációs sorozatban még nem szerzett kvótát- számolt be az MTI.

Hozzátette, most már legalább „tudunk valamire készülni”, hiszen hétfőn nyilvánosságra hozták a tokiói olimpia új időpontját.

A 39 éves Ungvári közölte, a napok elteltével, az idő előrehaladtával nagyon sok minden átértékelődött benne, és most már úgy vélekedik, hogy kapott egy plusz évet szeretett sportágától, még többet vissza tud adni abból, amit az elmúlt több mint három évtizedben kapott.
Abban a pillanatban egy világ dőlt össze bennem, összeomlott a remény, hogy ott lehetek Tokióban. Pedig még ott lehetek, de egy évet várni kell rá” – szögezte le.

Ungvári felidézte, hogy május 1-3. helyett – a jelenlegi tervek szerint – június 19-21-én kerül sor a prágai Európa-bajnokságra, további hat rangos nemzetközi versenynek azonban még nincs új időpontja.
Bízom benne, hogy nyár vége felé ismét ott lehetünk a tatamin. A legfájóbb, hogy a mai naptól már az Ungvári Miklós Judocsarnokot is bezárták, pedig a hét elején szűk kerettel még tudtunk edzeni” – mondta.

A ceglédi sportoló hozzátette, most azon dolgozik, hogy saját felelősségre mégis használhassák a róla elnevezett létesítményt.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság múlt kedden jelentette be hivatalosan, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt a tokiói olimpiát a jövő évre halasztják, majd hétfőn hirdette ki, hogy 2021-ben június 23-tól augusztus 8-ig zajlanak majd a versenyek a japán fővárosban.

 

fotó: M4 Sport