Ungvári Miklós viszi a magyar zászlót a megnyitón

Szerdán késő este újabb magyar sportolók érkeztek meg a II. Európa Játékok helyszínére. A minszki sportolói falut kezdik ”belakni” a magyarok. A játékok pénteken kezdődnek. A megnyitón a judós Ungvári Miklós viszi a magyar zászlót.

A Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos honlapjának közlése szerint a csapatiroda és az egészségügyi team már több napja a fehérorosz fővárosban tartózkodik, hogy kellően előkészítse a magyar delegáció érkezését, zavartalan beköltözését.

Kedden az ökölvívók és a 3×3-as kosárlabdázók mellett íjász is érkezett Minszkbe; szerdán az asztaliteniszezők, judósok, kerékpárosok, sportlövők, valamint ritmikus gimnasztikázó és szambós is csatlakozott a már ott lévő Magyar Csapathoz. A multisport-eseményen 121 magyar versenyző fog megmérkőzni, összesen 14 sportágban.

Szerda este a sportolói faluban a csapatvezető Dósa Viktória kihirdette, hogy a csapatvezetés és az edzői stáb döntése értelmében a péntek esti megnyitó-ünnepségen a magyar zászlót az olimpiai ezüstérmes, háromszoros világbajnoki bronzérmes, háromszoros Európa-bajnok judós, Ungvári Miklós (-73 kg, Ceglédi VSE, edzője Bíró Tamás) viszi majd.

játékok lángja már korábban megérkezett, várja a péntek esti megnyitót…

A MOB honlapján itt található a Magyar Csapat összetétele sportágankén, itt pedig a versenyprogram napi bontásban (helyi idő szerint; magyar idő plusz 1 óra).

 

fotó: MJSZ/Horváth György