Vadnai Benjamin továbbra is jó formában

A nyitónap után hétfőn is Vadnai Benjamin (Laser Standard) szerepelt a legjobban a magyarok közül a tokiói olimpia vitorlásversenyeinek második napján.

A többszörös korosztályos világ- és Európa-bajnoki érmes Vadnai az első futamban hetedikként ért célba a 35 fős mezőnyben, a második nap egy 21. – ezt kiejtheti – és egy 9. hely következett, amivel a kilencedik helyen áll összetettben – számolt be az MTI.

A 2019-es előolimpián ugyanitt bronzérmes Érdi Mária (Laser Radial) hétfőn mindkétszer 16. lett, ezzel a 20. a 44 versenyző között. Sajtócsapata jelezte, hogy a hétfői első futamon borult, miután az egyik japán nekiütközött a hajójának.

Sajnos különösebben ma sem vagyok elégedett. Úgy ültem hajóba, hogy nincs semmi extra elvárás, kockázatmentes vitorlázást terveztem, amely egy ideig meg is volt, de aztán sajnos jött az ütközés” – mondta Érdi Mária.

A szörfös Cholnoky Sára – aki Vadnaihoz és Érdihez hasonlóan második olimpiáján szerepel – előbb a 21., majd a 25., aztán a 15. helyen futott be. Így elmozdulva az utolsó helyről a 26. pozíciót foglalja el.

Kedden Laserben megint két futamot rendeznek, és elkezdik versenyüket a Finndingi osztály legjobbjai, köztük a világ- és Európa-bajnok Berecz Zsombor.