Változások a Fradinál: Debreczeni Dávid távozik, Füzesi érkezik

Három játékos távozik, Füzi Dániel személyében pedig újabb tehetséges kézilabdázó érkezik az FTC-hez.

A zöld-fehérek hivatalos honlapjának szerdai közlése szerint kiváló idényt futott a Fradi férfi kézilabdacsapata (a vesztett pontokat tekintve a csonka szezonban a negyedik legjobb együttes volt) jövő évi keretének nem lesz tagja az idén nagyon kevés játéklehetőséget kapó Szakály Benedek és Nikola Ivanovic sem, nekik további sok sikert kívánnak! Ugyancsak elhagyja a Ferencvárost Debreczeni Dávid, aki kulcsembere volt csapatnak az elmúlt két évben, a 27 éves beállós Tatabányára igazol.

Nagyon szerettük volna megtartani DD-t, akinek személyében nemcsak egy kiváló játékos, hanem egy nagyszerű ember távozott a Ferencvárostól. Szívből kívánom, hogy a nagy célja, a válogatottság minél hamarabb összejöjjön neki, mert minden képessége megvan hozzá” – mondta Király Sándor szakágvezető.

Nagyon szerettem itt játszani, hálás vagyok mindenkinek, az edzőknek és a játékostársaknak is, hogy tanulhattam tőlük. Nagyon boldog két évet töltöttem a Fradiban, tényleg kiváló kapcsolat alakult ki közöttem és a csapattársaim között, remélem, hogy összehoz még bennünket az élet” – búcsúzott Debreczeni Dávid.

A helyére az Eger leggólerősebb játékosa, Füzi Dániel érkezik. A 188 centi magas, 100 kilós beállós egészen kiváló idényt futott: a veszprémi nevelésű, de 2016 óta Egerben játszó, 23 éves kézilabdázó az idei csonka szezonban 18 bajnokin 90 gólt lőtt, ezzel a hatodik helyen végzett a góllövőlistán úgy, hogy egyetlen büntetőt sem dobott. Az akciógólokat tekintve Herceg Mirko (gyöngyös, 93 gól) és a ferencvárosi Nagy Bence (92 gól) mögött a harmadik legeredményesebb játékosa volt az első osztálynak, és az egész NB I-es mezőnyben ő volt a leggólerősebb beállós.

Ha csak a számokat nézzük, már akkor megkaphatjuk a választ, hogy miért szerettük volna Füzi Dánielt mindenképp a sorainkban tudni. Persze a számok még nem tudnak kézilabdázni, Füzi Dániel azonban egy nagyon tehetséges, fiatal, motivált, sikerre éhes és győztes mentalitású játékos, éppen olyan, amilyen a keretünk összes többi tagja, így tökéletesen illeszkedik a Ferencváros koncepciójába” – mondta Király Sándor.

 

fotó: fradi.hu