Van remény Knoch Viktor világkupa szereplésére

Az egyéni és többszörös váltó világkupa győztes Knoch Viktornak, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya válogatott kapitányának indulása erősen megkérdőjeleződött az első olimpiai selejtező világkupa előtt, melyre a jövő héten, szeptember 28. és október 1. között kerül sor Budapesten.

A hazai szövetség keddi közlése szerint Knoch Viktor így idézte fel a sérülés pillanatait, melynek eredményeként kétségessé vált az olimpiára vezető útja.

Egy alkalommal sajnos kosz maradt a jégen a nyári olaszországi tábororozásunk egyik edzésén, elestem és eléggé megrántottam a bokámat – emlékezett vissza balesetére Knoch Viktor, aki eddig már három olimpián szerepelt. Pár másodpercig azt hittem, eltörött a lábam. A kórház felé menet már igen felerősödött a fájdalom. Nem csoda, hiszen sajnos, letört egy csontdarab. Az MRI kimutatta – számomra is meglepetésként -, hogy nem friss, hanem egy korábbi sérülés maradványáról volt szó. A baleset után azt gondoltuk, négy hét gipsz vár rám, ami lehetetlenné teszi az Európában sorra kerülő, első két olimpiai kvalifikációs világkupán való indulásom. Aztán, amikor szembesültünk a sérülés igazi eredetével, azt gondoltuk, pár hét és rendben leszek. Hamar, 1-1,5 hét után már el is kezdtem a kondicionáló edzéseket és a sétát.

De a korcsolya talonban maradt?

Az ízület lassan regenerálódott, valójában most sem tökéletes. Természetesen minden héten megpróbáltam korizni, de eleinte még a cipőbe bújás sem ment könnyen, különösen fájt, amikor a testsúlyt helyeztem rá, vagy a lökéssel kísérleteztem. Nem ment, mert nem volt elviselhető a fájdalom. Szóval így teltek a napok: edzés, pihenés, újabb próbálkozás. Az országos bajnokság melegítésén merészkedtem csak jégre. Szeptember második hetében alakult először normálisan a teljesítményem. Eleinte a lányokkal edzettem, hátul, nem vezetve. Büszke voltam rá, hogy sikerült egy-két maximális tempó közeli kört futnom. Már csökkent a fájdalmam is. Ami a világkupát illeti, a váltóban egészen biztosan feladatot kapok. Egyéniben is rajthoz tudnék állni, de nincs értelme kísérletezni. Az állóképességem ugyanis biztosan „bukott” annyit, hogy nem szabad kockáztatni az eredményt. Ráadásul, most minden táv egyszer szerepel. A Liu testvérek, Sanyi és Ádó, valamint Burján Csabi lesznek az egyéni indulóink.

Mikorra lesz ebből az eredeti tervek szerinti szereplés?

Novemberben az Ázsiában sorra kerülő harmadik, s negyedik világkupán már biztosan egyéniben is rajthoz állok. Ami pedig a februári téli olimpiát illeti, nos, akkora csúcsformát terveztünk, s ez a terv nem változott.

Vélemény, hozzászólás?