Váncza István ötödik, Galambos Ramóna vigaszágas az Eb-n – videó

A római Európa-bajnokság szerdai versenynapján zajló vigaszági küzdelmekben két magyar kötöttfogású birkózó volt érintett.

A Magyar Birkózó Szövetség szerda esti tájékoztatása szerint A még mindig utánpótlás-korú Eb-újonc, Váncza István (67 kg) két győzelem és egy vereség után jutott ide, s a bolgár Dimitrovot 10-0-ra eldobálva kivívta a jogot a bronzmérkőzésre. Itt a kétszeres Eb-3. örmény Aszlanjan ellen óriási csatában, hatalmasat küzdve 7-5-re veszített, így ötödik lett. A vb- és Eb-3. Szabó László 4-2-re verte az osztrák Wagnert, ám 3-1-re kikapott a fehérorosz Safarenkától és kiesett.

(Váncza István, fotó: MBSZ / Martin Gábor)

 

Az ifjú fradistánál a küzdeni akaráson biztosan semmi sem múlt, elképesztő nagyokat harcolt élete első felnőtt Európa-bajnokságán! – írta közösségi oldalán a Magyar Birkózó Szövetség fb oldala.

A hölgyek is elkezdték az Eb-t, két magyar érintettel. Az U23-as Eb-győztes Galambos Ramóna (59 kg) simán kikapott (0-10) a junior világ- és Európa-bajnok moldovai Nichitától, de legyőzője döntőbe jutása miatt a vigaszágon folytathatja. Az Eb-2., vb-5., U23-as Eb-1. Németh Zsanett (76 kg) változatos meccsen 10-6-ra alulmaradt az ukrán Belinszkával szemben és kiesett.

Csütörtökön további három honfitársnőnk lép szőnyegre, Dénes Mercédesz (53 kg) ukrán, a 2013-as világbajnok, tokiói olimpiai kvótás Sastin Marianna (62) olasz vagy azeri, Sleisz Gabriella (65) pedig lett riválissal kezd.

Fotó: MBSZ/Martin Gábor