Vardar Szkopje ellen kezd a Fradi a női kézilabda BL-ben

A zöld-fehérek a Vardar Szkopje otthonában kezdenek. A tavalyi BL-döntős együttes edzője, Irina Dibirova a Fradit tartja a legnagyobb vetélytársnak a csoportban.

A fradi.hu pénteki beszámolója szerint a Ferencváros a Vardar mellett a norvég Larvikkal és az egyik selejtezőtorna győztesével (várhatóan a német Thüringerrel) került egy csoportba, és bár a pontos programra még hosszú heteket kell várni, azt már tudni lehet, hogy melyik hétvégén melyik csapattal játszunk.

Az európai szövetség honlapján található menetrend szerint így fog kinézni a Fradi őszi szereplése:

Október 6-8.: Vardar – FTC-Rail Cargo Hungaria
Október 13-15.: FTC-Rail Cargo Hungaria – Larvik
Október 20-22.: Selejtezős ellenfél – FTC-Rail Cargo Hungaria
November 3-5.: FTC-Rail Cargo Hungaria – Selejtezős ellenfél
November 10-12.: FTC-Rail Cargo Hungaria -Vardar
November 17-19. Larvik – FTC-Rail Cargo Hungaria.

Irina Dibirova, a Vardar vezetőedzője a klub honlapján értékelte a sorsolást: „Az ellenfelek mindig erősek a BL-ben, már a csoportkörben is. Egy nagyon izgalmas mérkőzéssel nyitunk a Ferencváros ellen, a legjobb csapattal kezdünk, de a többi ellenfél is erős. Ha őszinte akarok lenni, mindegy, hogy kivel kezdünk, mindig meg kell nyerni a következő meccset. Azt remélem, hogy ebben a szezonban új érzelmekkel gazdagodnak játékosaim, új szurkolókat tudunk bevonzani a csarnokba. Kétszer annyit fogunk dolgozni, mint tavaly, hogy elérjük a célunkat.

Elek Gábor, az FTC-Rail Cargo Hungaria vezetőedzője is azt nyilatkozta a sorsolás után, hogy a Vardart tartja a legnagyobb ellenfélnek: „A Szkopje kimagaslik a csoportunkból, ez egyértelmű, de ezt leszámítva úgy vélem, hogy kiegyensúlyozott négyesbe kerültünk.”

A Vardar honlapja megjegyezte, hogy Dibirovának négy új játékost biztosan be kell építenie a csapatba: Dragana Cvijic, John Sazdovska, Mirjeta Bajramovska és Polina Kuznyecova csatlakozott eddig a nyáron a tavalyi BL-ezüstérmeshez.

Az elmúlt szezonban ugyancsak egy csoportba került a két csapat, akkor – szintén az első fordulóban – Macedóniában 27-27-es döntetlent játszott a Fradi úgy, hogy az utolsó másodpercekben Szucsánszki Zita a saját térfeléről üres kapura kapufát dobott, Budapesten pedig 37-24-re nyertek a macedónok.

Vélemény, hozzászólás?