Varga Tibi: hét tizedre a futamgyőzelemtől

A Forty Racing ifjú tehetsége, Varga Tibi remekül szerepel a Dorna által szervezett utánpótlás-sorozatban, a Northern Talent Cup-ban. Az első két versenyhétvégén egy bukás után előbb a 11., majd a következő hétvégén már a 6., és a 4. helyen végzett a 23 fős mezőnyben.

A csapat csütörtöki közlése szerint a korábbi Európa-bajnok, Györfi Alen által alapított Forty Racing 13 éves tehetsége, Varga Tibi egy jól sikerült tesztet követően – a negyedik legjobb időt érte el – immár versenykörülmények között is letette a névjegyét a Northern Talent Cup (NTC) 23 fős mezőnyében. A DORNA szervezésében 12 és 17 éves kor közöttiek állnak rajthoz a jelenlegi járványügyi feltételek mellett a négy versenyhétvégéből álló bajnokságban, mégpedig valamennyien egy KTM RC4-R versenymotor nyergében. A tizenegy országból érkező tehetségek egymást követő két hétvégén is pályára gurultak, előbb a Sachsenringen, majd a Lusitzringen.

Varga Tibi remekül szerepelt mindkét versenyhétvégén, annak ellenére, hogy az első futamon a 11. helyről rajtolva már a negyedik pozícióban száguldott, amikor nagyot bukott. Az esésben mind a motor, mind pedig a 13 éves versenyző megsérült, és nem sokon múlt, hogy az orvosok engedték elrajtolni a második viadalon. Tibi bebizonyította, hogy keményfából faragták és a Forty Racing tehetsége a 17. helyről rajtolva végül értékes pontokat gyűjtve 11.-ként zárt. Lusitzringen aztán bebizonyította, hogy a szervezők nem véletlenül hívták meg a mezőnybe. Az időmérőn a nyolcadik rajtkockát sikerült megszereznie, amit az első futamon egy 6., míg a másodikon már egy 4. helyre „cserélt”. Ezzel nemcsak az összetettben szerzett rengeteg pontot – jelenleg a 10. helyen áll –, de a második versenyen egy kis szerencsével a futamot is megnyerhette volna, hiszen közte és a győztes között mindössze 7 tized volt a különbség.  Egy biztos, az ifjú titán hamar felvette a mezőny ritmusát.

Györfi Alen csapatfőnök: A teszten mutatott teljesítménye miatt bíztunk abban, hogy a versenyeken is sikeres lesz majd. Nos, az első futamon kívül hozta azt, amiben reménykedtünk, egyre inkább felvette a ritmust, képes volt a mezőny legjobbjaival küzdeni, és a végén tényleg csak egy hajszálon múlt a dobogó. Megyünk tovább az úton, keményen dolgozunk, és előbb vagy utóbb meg lesz ennek az eredménye.”

Varga Tibi motorversenyző: Nagyon vártam már, hogy ismét versenyezhessek, ráadásul ebben a mezőnyben rengeteget tanulhatok is. Összességében elégedett lehetek a teljesítményemmel, és hiszem, hogy a legelső futamon elkövetett hibámat a javamra tudom majd fordítani, és a későbbiekben az előnyömre válik majd. Mindenesetre egy dolog már kiderült, az időmérős teljesítményemen javítanom kell. A versenyeken sikerült jól teljesítenem, főleg Lusitzringen, ahol nagyon kevés választott el egy igazán szép eredménytől. Szeretnék gratulálni a mezőny másik magyar versenyzőjének, Görbe Somának, aki fantasztikus motorozással megnyerte a második viadalt a Sachsenringen.”

Fotók: NTC