Várnában az idei első Világkupa

Május 27-30. között Várna ad otthont az idei első Challenge Világkupának, amelyen hét versenyzőből álló magyar küldöttség is részt vesz, közöttük több Eb-érmes magyar tornász.

A Magyar Torna Szövetség tájékoztatása szerint a férfiak három, míg a nők négy fős csapattal vágnak neki a négynapos megmérettetésnek, amelynek első két napján a selejtezőket, a hétvégén pedig a szerenkénti finálékat rendezik meg. A hölgyek a Bácskay Csenge (Postás SE), Schermann Bianka (MTK Budapest), Székely Zója (Postás SE), Szujó Hanna (TC Békéscsaba) kvartettel indulnak. Közülük a csapattal Eb-bronzérmes Bácskay három szeren, ugráson, felemáskorláton és gerendán mutatkozik be. Schermann ugráson és talajon, a felemáskorláton Eb-ezüstérmes Székely csak korláton, Szujó pedig gerendán és talajon lép a szerekhez.

A férfiaknál Vecsernyés Dávid (BHSE), Mészáros Krisztofer (GYAC), Balázs Krisztián (FTC-Telekom) alkotja a magyar csapatot. A Honvéd Eb-bronzérmes tornásza, Vecsernyés, kedvenc szerén, a nyújtón indul, a csapattal Eb-3. helyezett Mészáros talajon és lólengésen szerepel, a junior Európa-bajnok Balázs Krisztián pedig három szeren ( lólengés, korlát, nyújtó) versenyzik majd. A megmérettetést szigorú biztonsági intézkedések mellett (kötelező maszkviselés, távolságtartás, 72 óránál nem később készült negatív PCR-teszt) rendezik a versenyzők számára.

A négynapos viadal csütörtökön a selejtezők első napjával kezdődik.

Előzetes program, Challenge Világkupa, Várna

Május 27. selejtezők, 1. nap (férfiak – talaj, lólengés, gyűrű; nők – ugrás, gerenda)
Május 28. selejtezők, 2. nap (férfiak – ugrás, korlát, nyújtó; nők – felemás korlát, talaj)
Május 29. döntők, 1. nap (férfiak – talaj, lólengés, gyűrű; nők – ugrás, gerenda)
Május 30. döntők, 2. nap (férfiak – ugrás, korlát, nyújtó; nők – felemás korlát, talaj)