Vasárnap jön a K&H Röplabda Magyar Kupa fináléja

Ezt várják a csapatkapitányok a kupadöntőtől.

Szerda este kialakult a K&H Férfi Röplabda Magyar Kupa vasárnapi döntőjének és bronzmeccsének párosítása. A magyar szövetség közlése szerint a fináléban a címvédő LV Sport Pénzügyőr a Fino Kaposvárral, a harmadik helyért a Kecskemét a Vegyész RC Kazincbarcikával csap össze. A döntő előtt az érintett csapatok kapitányait kérdeztük az esélyekről, s áttekintettük a klubok eddigi kupamúltját, valamint az idei fináléba vezető útjukat is.

DÖNTŐ:

LV Sport Pénzügyőr
Negyedszer jutott el a Magyar Kupa fináléjáig a Pénzügyőr, de az első két alkalommal, 2017-ben és 2019-ben vesztesen hagyta el a pályát a Szolnok és a Kecskemét ellen. Tavaly tört meg a jég a fővárosi csapatnál, amikor emlékezetes, fordulatos találkozón győztek a hazai pályán szereplő Kecskemét ellen 3:2-re.

Magyar Bálint (csapatkapitány):

Már nagyon vártjuk a döntőt. Nehéz volt az ide vezető út, hiszen a Kazincbarcika ellen csak aranyjátszmában sikerült kiharcolnunk a döntőbe jutást, de úgy gondolom, hogy teljesen megérdemelten játszhatunk újra a fináléban. Kemény mérkőzés lesz, de azt gondolom, hogy ha észnél leszünk, akkor azt tudjuk nyújtani, amit szoktunk, és mindenféleképpen szeretnénk megőrizni a Magyar Kupa címünket.

Út a döntőbe:
nyolcaddöntő:      – Kertvárosi SE                           3:0
negyeddöntő:       – DEAC                                      3:0, 3:0
elődöntő:             – Vegyész RC Kazincbarcika         1:3, 3:0, aranyjátszma 15:12

Fino Kaposvár
A kaposvári csapat nyerte meg legtöbbször a Magyar Kupát, szám szerint 18 alkalommal, s emellett mindössze ötször hagyták el vesztesen a pályát. Először 1992-ben játszhattak a döntőben, s egyből meg is nyerték azt, legutóbb viszont 2016-ban játszottak döntőt, ahol a Kecskemétet gyűrték le. Tavaly a bronzérmet szerezték meg.

Keen Cameron (csapatkapitány):

A csapat nagyon boldog és elégedett, hogy bejutottunk a fináléba, úgy gondolom, hogy a jobbik csapat játszhat majd a döntőben. Nagyon várjuk a mérkőzést a Pénzügyőrrel, úgy gondolom, hogy az is egy kiegyensúlyozott csata lesz, és bízom a Kaposvár sikerében.

Út a döntőbe:
nyolcaddöntő:     – TFSE                                        3:0
negyeddöntő:      – MÁV Előre-Bericap                    3:0, 3:0
elődöntő:            – Kecskeméti RC                         3:0, 2:3

BRONZMÉRKŐZÉS:

Kecskeméti RC
A négy csapat közül a legnagyobb múltra visszatekintő kupadöntős múltja a kecskemétieknek van, hiszen már 1978-ban is finalisták voltak, 1983-ban pedig első alkalommal meg is nyerték azt. Ezen kívül azonban mindössze háromszor sikerült ugyanez: 1988-ban, 2014-ben és 2019-ben. Viszont 15-ször vesztesen hagyták el a döntő után a pályát, így tavaly is, amikor hazai pályán szenvedtek 3:2-es vereséget a Pénzügyőrtől.

Nagy József (csapatkapitány):

– A bronzmérkőzésen revansot akarunk venni a Kazincbarcikán, miután a bajnokságban ők ütöttek el minket a négy közé jutástól. Bízok benne, hogy össze tudjuk szedni magunkat a kiesés után és vasárnap mindent megteszünk a bronzérem megszerzéséért.

Út a döntőbe:
nyolcaddöntő:     – MEAFC-Miskolc                         3:0, 3:0
negyeddöntő:      – MAFC-BME                               3:1, 2:3
elődöntő:            – Fino Kaposvár                          0:3, 3:2

Vegyész RC Kazincbarcika
A kazincbarcikai csapatnak először 2002-ben adatott kupadöntőt játszani, s akkor sorozatban hatszor is fináléba jutottak. Eddig három alkalommal nyerte meg a trófeát a klub, s további négyszer vesztesen hagyták el a finálét. Legutóbb, 2018-ban sikerült nyerniük, azóta viszont csak a bronzért játszhattak: két éve meg is nyerték, tavaly viszont alulmaradtak a Kaposvárral szemben.

Juhász Péter (csapatkapitány):

– Bár hazai pályán az elődöntő első meccsén 3:1-re nyertünk, a visszavágón az aranyjátszmában a Pénzügyőr jutott végül a döntőbe. Természetesen csalódottak vagyunk az elveszített elődöntő miatt, de már a bronzmérkőzésre fókuszálunk. Bár a bajnokság alapszakaszában hazai pályán 3:0-ra legyőztük a Kecskemétet, nem szabad leírni őket, hiszen egy kupamérkőzés mindig más és biztos, hogy ők is meg fogják mutatni, hogy jobb játékra is képesek. A saját játékunkra kell majd összpontosítanunk, és ha rendben lesz a védekezésünk, valamint be tudjuk fejezni a támadásainkat, akkor úgy gondolom, hogy nem lehet gond.

Út a döntőbe:
nyolcaddöntő:     – Vidux-Szegedi RSE                     3:0, 3:1
negyeddöntő:      – KISTEXT                                   3:0, 3:0
elődöntő:            – Pénzügyőr SE                            3:1, 0:3, aranyjátszma 12:15

 

A K&H Férfi Röplabda Magyar Kupa Döntő programja:

Március 7., vasárnap
16:00 férfi bronzmérkőzés (M4Sport.hu – élő, M4 Sport – felvételről 21:15)
19:00 férfi döntő (M4 Sport – élő)