Vb-válogató a férfiaknál

A felnőtt férfi és az utolsó éves junior tornászok részvételével tartanak ellenőrző tréninget a tatai edzőtáborban pénteken 15 órától, ahol az Európa-bajnoki bronzérmes Vecsernyés Dávid is a szerekhez lép.

A Magyar Torna Szövetség szerdai közlése szerint Puskás Jenő, a férfi tornászok szakmai igazgatója elmondta, a pénteki programnak több célja is van. Egyrészt szeretnék felmérni, hol tartanak most az októberi, stuttgarti kvalifikációs világbajnokságra készülő férfi felnőtt tornászok. Másrészt egy a 2017-es évben hozott szabály szerint, aki MATSZ-támogatásban szeretne részesülni, annak évente kétszer (tavasszal-ősszel) részt kell vennie egy ellenőrző edzésen, ahol mindkét alkalommal teljesítenie kell legalább a hetvenhét pontos határt egyéni összetettben.

A tatai szólításon a felnőttek mellett szerepel három ifi versenyző: Tomcsányi Benedek, Mészáros Krisztofer és Vízlendvai Máté is, nekik elég 76 pontot elérniük. A felnőttek közül felmentést kapott a lólengés olimpiai, világ- és Európa-bajnoka bajnoka, Berki Krisztián – aki a szeptember 6-8-i szombathelyi Challenge Világkupán tervezi visszatérését – és Ryan Sheppard is. A BHSE Európa-bajnoki bronzérmese, a nyújtóspecialista Vecsernyés Dávid pedig két szeren (lólengés, nyújtó) indul pénteken, míg az egyik legjobb magyar összetettes tornász, Kardos Botond minden szeren bemutatkozik.

Puskás Jenő, szakmai igazgató: Remélem, minél többen meg tudják csinálni a kitűzött hetvenhét pontot, illetve a pontszám fölé mennek. Fontos, hogy az őszi időszakban ez az első szólítás, a következő ilyesfajta megmérettetés az augusztus 30-szeptember 1-jei magyar bajnokság, azt követi a szombathelyi és a párizsi Világkupa, szeptember végén pedig utazunk ki a világbajnokságra. Szeretném, ha addigra mindenki formába lendülne és a kvalifikációs versenyen a legjobbját tudná hozni, ennek első lépés a pénteki szólítás.