Vecsernyés Dávid hatodikként zárt a Világkupán

Vecsernyés Dávid a hétvégén a 43. alkalommal megrendezett „Mesterek Tornája” elnevezésű cottbusi Világkupán szerepelt, ahol a nyújtó fináléjában az előkelő hatodik helyen végzett.

A magyar szövetség vasárnap esti közlése szerint a férfi felnőtt tornászok idei utolsó jelentős nemzetközi megmérettetését hétvégén a németországi Cottbusban tartották. A Vk-n egyedüli magyar indulóként Vecsernyés Dávid képviselte a magyar színeket. Az Eb- bronzérmes tornász pénteken 14.000 ponttal, ötödik helyen jutott a nyújtó döntőjébe. A BHSE sportolója a vasárnapi fináléban megismételte selejtezőben nyújtott teljesítményét, most is 14.000 pontot kapott, amely ezúttal a hatodik helyre volt elegendő. A döntőt a hollandok klasszisa, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Epke Zonderland nyerte meg.

Kelemen Zoltán, Vecsernyés Dávid edzője: Nagyon magas színvonalú verseny volt, kiváló tornászokkal, rendkívül erős mezőny jött össze. A döntőben mindenki bemutatta a nagy gyakorlatát, magas kiinduló pontszámokkal. Összességében elégedett vagyok Dávid egész hétvégén nyújtott teljesítményével, ezzel befejezte erre az évre a versenyzést, most elmegyünk pihenni.

Eredmény, Mesterek Tornája cottbusi Világkupa, nyújtó döntő:

Férfiak, Nyújtó:
1. Epke Zonderland (holland) – 14.866 pont
2. Tin Srbic (horvát) – 14.733
3. Hidetaka Miyachi (japán) – 14.533
(…)
6. Vecsernyés Dávid – 14.000

fotó: Magyar Torna Szövetség