Vecsernyés Dávid is az Európa Játékokon

A BHSE kiválósága, az Európa-bajnoki bronzérmes Vecsernyés Dávid is utazik Minszkbe, a június 21-30. között megrendezendő minszki Európa Játékokra, ezzel nyolcra bővült a Magyar Torna Szövetség szakágai által kvótát szerzett sportolók száma.

Altorjai Sándor, a MATSZ főtitkárának tájékoztatása szerint Vecsernyés visszalépésnek köszönhetően vehet részt a megmérettetésen. A válogatott tornász nyújtón szerepel majd, ahol bizakodik a döntőbe jutásban -derült ki a magyar szövetség keddi közléséből.

Ezzel a Magyar Torna Szövetség égisze alá tartozó szakágak által szerzett kvóták száma nyolcra bővült. A magyar férfi tornászokat Vecsernyés Dávid (BHSE, nyújtó) és Babos Ádám (FTC-Telekom, egyéni összetett) képviselik. A nőknél az ugrásban Eb 7. helyezett Péter Sára talajon és ugrásban versenyzik. Rajta kívűü Schermann Bianka (MTK Budapest, egyéni összetett) és Székely Zója (Postás SE, egyéni összetett) versenyzik majd. A tornászok június 24-én indulnak a viadalra.

A ritmikus gimnasztikázóknál az MTK Budapest sportolója, Pigniczki Fanni vesz részt az Európa Játékokon. Pigniczki egyéniben mind a négy szerrel (labda,karika,buzogány,szalag) szerepel. A válogatott kiválósága már június 19-én szerdán elutazik.

Az aerobikosoknál a pécsi PSN Zrt. két reménysége, a többszörös Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes Bali Dániel és a vb-bronzérmes, Európa-bajnok Mazács Fanni képviseli hazánkat, akik vegyespárosban mutatkoznak be. A páros 21-én indul Minszkbe.

Vecsernyés Dávid: Előzetesen nem sikerült kvótát szereznem erre a megmérettetésre. Az Európai Torna Szövetségtől kaptam egy zöldkártyát, és hatalmas megtiszteltetés volt számomra, hogy pestiesen szólva képben vagyok az európai szervezetnél. Előzetesen nem volt számításba véve ez a verseny, de volt időm felkészülni rá. Nem volt zökkenőmentes a ráhangolódás, ugyanis betegség is hátráltatott, emiatt egy könnyebb gyakorlattal fogok indulni, de úgy gondolom, ha ezt végrehajtom, van esélyem a döntőbe kerülni.