Vég Zsombor viszi a magyar zászlót Buenos Airesben

A kint tartózkodó edzői stáb döntése értelmében Vég Zsombor judós viszi a magyar zászlót Buenos Airesben, a III. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékok megnyitóján.

A Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos honlapjának közlése szerint a Ceglédi VSE judokája a -100 kilósok között lép tatamira az argentin fővárosban.

Bíró Tamás, Bíró Norbert és Mester Dániel tanítványa kiemelkedő eredményeként a szarajevói ifjúsági Európa-bajnokságról bronzérmet jegyez. Idén a follonicai ifjúsági Európa-kupát 90 kilóban megnyerte, Zágrábban a súlycsoport bronzérmese lett.

A ceglédi sportoló 2001. október 16-án született, névjegyében példaképét is megemlíti, aki nem más, mint a londoni olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós.

Az első nyári ifi olimpián, Szingapúrban az öttusázó Demeter Bence, négy évvel később Nanjingban az atléta Halász Bence vitte a megnyitón a magyar zászlót, utóbbi záróceremóniáján az úszó Szilágyi Liliána.

A helyi idő szerint 20 órakor (magyar idő szerint vasárnap hajnali 1 órától) kezdődő Buenos Aires-i megnyitót az Olympic Channel közvetíti, online elérhető lesz honlapunk főoldaláról is.

(fotó: MOB/Szalmás Péter)