Veréb bronzérmes, Németh bronzmérkőzéses, Galambos vigaszágas az Eb-n!

A bukaresti Európa-bajnokság harmadik napján a kedden kezdő szabadfogású súlycsoportok „keveredtek” a most rajtoló női kategóriákkal.

A Magyar Birkózó Szövetség szerda esti közlése szerint Veréb Istvánt (92 kg) legyőzője, a lengyel Baranowski bevitte a vigaszágra, ahol vb- és Eb-3. honfitársunk 9-2-re verte az ukrán Hricsajt, a bronzmérkőzésen pedig 4-2-re a török Bolukbasit, így pályafutása során harmadszor lett harmadik a kontinensviadalon. Ligeti Dániel (125) nyertes helyzetből 3-3-ra veszített utolsó akcióval a lengyel Baran ellen és kiesett.

A hölgyeknél az Eb-3., idei U23-as Európa-bajnok Galambos Ramóna (59 kg) 10-0-ra felülmúlta a grúz Jandagasvilit, majd 4-0-ra kikapott a tavalyi budapesti vb-2. Bolgár Dudovától, s csütörtökön a vigaszágon folytathatja.

Az Eb-2., szintén U23-as Európa-bajnok Németh Zsanett (76) az orosz Sisterova (8-4) és az azeri Alijeva (7-1) testén át jutott az elődöntőbe, de ott 9-3-ra alulmaradt az osztrák Kuenz ellen, így a bronzmérkőzésen lesz érdekelt.

Csütörtökön Dénes Mercédesz (53 kg) moldovai, Barka Emese (57) román, Sastin Marianna (62) orosz, Sleisz Gabriella (65) pedig finn riválissal kezd.

fotó: MBSZ/Martin Gábor