Veretlenül az elődöntőben a magyar válogatott

Elkezdődött a sportág történetének első világbajnoksága, Budapesten. A 16 csapatos eseményen a házigazda magyar válogatott magabiztos győzelmekkel zárta a csoportkört, majd a középdöntőt is. Az elődöntőben a szintén remeklő portugál alakulat vár a mieinkre.

A szervezők szombati beszámolója szerint az I. Qatch világbajnokság szombati nyitónapján 16 válogatott állt asztalhoz, 3 kontinensről. Egyiptom és Pakisztán mellett, Oroszország, Románia, Portugália, Ukrajna, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Szerbia, Montenegró, Észak-Macedónia, Görögország, Ciprus, Horvátország, Lengyelország és Magyarország legjobbjai mérték össze tudásukat.

A csoportkör lebonyolításához hozzá tartozik, hogy egy nyert szettig tartottak a mérkőzések a rengeteg összecsapás miatt. A vasárnapi elődöntők, a bronzmeccs és a döntő viszont már két nyert szettig megy.

A Pálos Gábor, Zöldy Tamás és Széles László által fémjelzett magyar válogatott a lengyel csapattal kezdte az I. Qatch Világbajnokság csoportkörét. Magabiztos győzelem után a horvát és a ciprusi triók sem jelentettek akadályt a mieinknek. A középdöntőbe három győzelemmel és 1 hozott ponttal jutottak a fiúk.

Elsőként a két győzelemmel és egy vereséggel továbbjutó Montenegró következett. A magyar válogatott megingás nélkül nyert, majd Szerbia is vesztesen hagyta el a pályát ellenünk. A vasárnapi elődöntőt Portugáliával vívjuk, míg a másik ágon, a még szintén veretlen oroszok, a szerbekkel küzdenek a döntőbe jutásért.

A Pálos Gábor, a válogatott tagja így nyilatkozott a déli szomszédaink felett aratott győzelem után:

Nagyon élveztük a mai napot, nagyon örülünk neki, hogy mind az öt mérkőzésünket meg tudtuk nyerni. A szerbek nagyon ügyes játékosok, szerintem ez a mai eredmény nem tekinthető mérvadónak, hiszen az előző meccsük után már tudták ők is és mi is, hogy továbbjutottak az elődöntőbe. A holnapi napra megpróbálunk rápihenni és a többi csapatról készült videókba is bele fogunk nézni.

A bronzmeccset, a gálamérkőzést és a döntőt élőben közvetíti a SportTV, 11:45-től.

A gálameccsen összecsap az Indoor csapat, ahol Harsányi Gergely, 179-szeres válogatott, 2-szeres olimpikon, olimpiai 4. kézilabdázó, Tóth Ádám, a CYEB Budakalász válogatott jobbszélsője és Vadkerti Attila, 124-szeres válogatott, olimpiai 4. helyezett válogatott kézilabdázó játszik. Míg ellenfeleik Zakics Bence, világbajnoki bronzérmes strandkézilabdázó, 2018 legjobb játékosa, John András, világbajnoki ezüstérmes, többszörös Eb-bronzérmes, Világjátékok ezüstérmes, All Star-csapattag válogatott strandkézilabdázó és Hajdú Péter, világbajnoki- és Eb-bronzérmes strandkézilabdázó Beach csapat lesz.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A csoportmeccsek eredményei:

Egyiptom – Románia 0-1
Szerbia – Montenegró 1-0
Portugália – Bosznia Hercegovina 0-1
Ciprus – Horvátország 0-1
Pakisztán – Oroszország 0-1
Észék Macedónia – Görögország 0-1
Ukrajna – Csehország 1-0
Lengyelország – Magyarország 0-1
Egyiptom – Pakisztán 1-0
Szerbia – Észak Macedónia 1-0
Portugália – Ukrajna 1-0
Ciprus – Lengyelország 0-1
Románia – Oroszország 0-1
Montenegró – Görögország 1-0
Bosznia Hercegovina – Csehország 1-0
Horvátország – Magyarország 0-1
Oroszország – Egyiptom 1-0
Görögország – Szerbia 0-1
Csehország – Portugália 0-1
Magyarország-Ciprus 1-0
Románia – Pakisztán 1-0
Montenegró – Észak Macedónia 1-0
Bosznia Hercegovina – Ukrajna 0-1
Horvátország – Lengyelország 1-0

 

A középdöntő eredményei:

Oroszország – Ukrajna 1-0
Szerbia – Horvátország 1-0
Románia – Portugália 0-1
Montenegró – Magyarország 0-1
Portugália – Oroszország 0-1
Magyarország – Szerbia 1-0
Ukrajna – Románia 0-1
Horvátország – Montenegró 0-1

fotó: Qatch Szövetség