Vetter és Crouser is remekelt a chorzówi atlétikai versenyen

A minden idők második legjobb gerelyhajító eredményét produkáló Johannes Vetter mellett a férfi súlylökés olimpiai címvédője, Ryan Crouser is kiemelkedő teljesítményt nyújtott a lengyelországi Chorzówban rendezett nemzetközi atlétikai viadalon.

A nemzetközi szövetség (WA) honlapja szerint az amerikai dobó fantasztikus sorozatot ért el, hatból öt kísérlete 22 méter felett volt, legjobb próbálkozásánál pedig 22,70 méterre repült a súlygolyó. Fölényét jól mutatja, hogy a második helyen végzett, hazai Michal Haratyk majd egy méterrel maradt el tőle (21,78 méter) – írta az MTI.

Crouser teljesítményének értékét növeli, hogy a vasárnapi verseny helyszínére szombaton éjszaka érkezett meg, s a viadal után elmondta, hogy különösen az utolsó három sorozatban az átállás miatt nem érezte igazán jól magát.

Az esemény legjobb futóeredményét a britek kiváló középtávfutója, Laura Muir produkálta, aki női 1500 méteren meggyőző fölénnyel, 3:58.24 perccel ért elsőként célba, közel másfél másodperccel megelőzve a második, lengyel Sofia Ennaouit (3:59.70 p).

A világbajnok diszkoszvető, a svéd Daniel Stahl sorozatban 13. versenyét nyerte meg, ezúttal 67,28 méterrel, férfi rúdugrásban viszont nem a papírforma szerint alakult a verseny, mivel a hazai kedvenc Piotr Lisek (5,82 méter) kisebb meglepetésre legyőzte a vb-címvédő amerikai Sam Kendrickset (5,72 m).

A számos kiváló eredmény ellenére a nap első számú produkcióját a német Johannes Vetter nyújtotta, aki férfi gerelyhajításban 97,76 métert ért el, amivel mindössze 72 centivel maradt el a legendás Jan Zelezny 1996 májusában felállított világcsúcsától.