Viharos kezdet a Tour de Hongrie-n

Gyönyörű napsütés, szélcsend és meleg fogadta a 39. Tour de Hongrie mezőnyét, de ez a kitűnő kerékpáros idő nem tartott ki a prológ végéig és a legtöbb versenyzőnek szakadó esőben kellett teljesítenie az egyéni időfutamot Siófokon.

A Faster Promotion beszámolója szerint a szerencsésebb kerékpárversenyzők a kiváló időjárási körülményeknek köszönhetően szinte biztosak lehettek a jobb eredményekben, ugyanis a kialakuló viharban képtelenség volt javítani az addig elért időeredményeken a 3,5 km-es sík szakaszon. Így végül a svájci Patrick Schelling (Vorarlberg Santic) érte el győzelmet érő 04:32.46-os eredményt. Izgalomban nem volt hiány, ugyanis a második helyezett Charles Planet (Team Novo Nordisk) csak 58 századdal maradt le a sárga mezről.

Ami a magyarokat illeti, a legjobb teljesítményt a Kőbánya Cycling Team versenyzője, Lóki Bence nyújtotta, aki az összesített eredménylistán a 22. helyen fejezte be prológot. A fiatal kerékpáros büszkén viselheti az első szakaszon a legjobb magyarnak járó fehér mezt. Második legjobb magyar Szatmáry András, Pannon Cycling versenyzője, míg a magyar top3-ba Vígh Zoltán fért még be, aki a Magyar Válogatott színeiben indul a körversenyen.

Sokan nagy figyelemmel kísérik a Polartec-Kometa csapatot, ugyanis Alberto Contador és Ivan Basso által alapított kontinentális kerékpárcsapat fiatal versenyzői a szakaszgyőzelmet tűzték ki célul a hatnapos verseny során. Siófokokon a leggyorsabb versenyzőjüknek Matteo Moschetti bizonyult, aki az előkelő 11. helyről várhatja a folytatást. A mezőny ma este átköltözik Balatonalmádiba, ahonnan a 154 km-es rajtol, majd a befutóra Keszthelyen kerül sor.