Világhírű extrémsportolók Budapesten – videó

Újabb világversenyt rendeznek a fővárosban augusztus 18-án: a FISE extrém sportok világkupáján BMX-esek, görkorisok, deszkások és szörfösök mutatnak be elképezetően látványos és hajmeresztő trükköket, amilyeneket eddig még sosem láthattunk Magyarországon. A versenyre junior, amatőr és profi kategóriában is lehet nevezni, így a gyakorló fiatalok mellett a szakágak világbajnokai is Budapestre érkeznek.

A szervezők tájékoztatása szerint a 24 éves ausztrál Logan Martin talán a világ egyik legismertebb BMX-ese. Kétszeres FISE világbajnok, 2015-ben a FISE Világkupa, 2016-ban pedig az első UCI BMX Freestyle Park Világkupa győztese lett. Szinte minden kezdő BMX-es példaképe, és valószínűleg az az extrém sportoló, akik miatt még a lányok is BMX-re ülnek.

Few tricks on the mega ramp from today, pumped on these clips!! This jump is so much fun. 🎥 – @brockhorneman @aerialassaultbmx

Logan Martin (@loganmartinbmx) által megosztott bejegyzés,

Raphael Chiquet a BMX Flat trükkmestereként is emlegetik, szinte táncol a BMX-el. 2008-ban elnyerte a FISE World Pro Flat titulus majd 2009-ben a Nemzetközi Biciklis Szövetség (UCI) Pro Flat világbajnoknak választotta. A Raphael Chiquet FISE versenyeinek egyik legemlékezetesebb figurája, személyiségével sokakat elvarázsol. Ráadásul nemcsak a sportban, külsőjében is extrém: Budapestre már hidrogén szőke hajjal érkezik.

A francia Anthony Jeanjean 19 éves, de már 9 éve bringázik. 13 évesen vet részt az első FISE Xperience-en, ma már szinte minden BMX-es világversenyre hivatalos. A verseny egyik legígéretesebb tehetsége, akit valószínűleg a 2020-as Tokiói Olimpián is láthatjuk majd.

Lil chill line from now practice @fiseworld @totalbmx @bmxavenue @basicbmx 📸 @istvancaillet

Anthony Jeanjean (@anthonyjeanjeanbmx) által megosztott bejegyzés,

Az orosz Konstantin Andreev erőteljes versenystílusáról, és hatalmas rajongótáboráról híres. A szentpétervári BMX-es 2017-ben ismét Logan Martin kihívója, a ponttáblán alig lemaradva követi őt a második helyen.

A 24 éves Julien Cudot a FISE idei meglepetése. A párizsi görkorcsolya-bajnokról azt mondják, nem csak a versenystílusa, ő maga is kiszámíthatatlan. Idén egyenesen az első helyre görkorizta fel magát az eredménytáblán, és valószínűleg Budapesten is mindent megtesz majd azért, hogy az élen maradjon.

Bővebb információ: www.fisebudapest.com

Vélemény, hozzászólás?