Világraszóló vízilabda bajnokaink a Millenárison

A magyar sportolók olimpiai relikviáit felsorakoztató, több mint 300 ikonikus tárgyat bemutató interaktív olimpiatörténeti tárlat jelenleg is tart a Millenárison ez év júliusa óta. A Világraszóló Bajnokaink – 177 mesés győzelem című kiállításon a változó tartalmú „Hét műtárgya” programban jelenleg az olimpiai vízilabdázók érmei is láthatók, szeptember 14-én 17:30-kor pedig maguk a bajnokok is megékeznek a Millenárisra, hogy találkozhassanak rajongóikkal.

A szervezők csütörtöki tájékoztatása szerint az olimpiai győztes sportolók a Millenáris Világraszóló Bajnokaink kiállításának vendégei lesznek. Közös bennük, hogy Dr. Kemény Dénes játékosai voltak a 2000-es, a 2004-es vagy a 2008-as olimpiai játékokon. Egyszeres, kétszeres, háromszoros olimpiai bajnokok, egy soha nem látott fényes sorozat hősei az olimpiák történetében. Olyan nevek, mint Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok, Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok és világbajnok, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke vagy Märcz Tamás olimpiai bajnok, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Dr. Kemény Dénes, a háromszoros olimpiai bajnokcsapat egykori szövetségi kapitányának társaságában emlékeikről, közös pillanataikról sztoriznak, a beszélgetést Gundel Takács Gábor vezeti.


(Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok és világbajnok, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, fotó: Róth Tamás) 

A közönségtalálkozóra a millenaris.hu oldalon lehet regisztrálni.

A Világraszóló Bajnokaink – 177 mesés győzelem című interaktív olimpiatörténeti kiállítás október 10-ig várja a látogatókat, részletes program elérhető a millenaris.hu/177 linken.