Watch Games. See More: bemutatkozott a 2022-es férfi kézilabda Eb

Az EHF EURO 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság kapcsán olyan esemény megszervezését tűzték ki célul a szervezők, amely rendhagyó módon egyesíti az arénák hangulatát, az összecsapások izgalmát, mégis sokkal többet kínál csupán kézilabda-mérkőzések sorozatánál.

Egy fesztivált álmodtunk meg, amely túlmutat a hagyományos sportrendezvényeken, egyúttal üzeni mindenkinek: WATCH GAMES. SEE MORE – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Miután a férfiválogatottunk minden várakozást felülmúlva teljesített Svédországban az idei Európa-bajnokságon, ideje figyelmünket a következő Európa-bajnokságra fordítanunk, hiszen 2022. január 13–30. között Szlovákiával közösen Magyarország ad otthont a sportág legrangosabb európai versenysorozatának.

Az EHF EURO 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság során a sportrajongókon túl szeretnénk azok figyelmét is megragadni, akik nyitottak az új élményekre, utazásokra, közösségi rendezvényekre, ám még nem tagjai a sportkedvelők világának.

Már az eseményre történő pályázás során megfogalmaztuk, hogy szeretnénk elkötelezni és összekötni az embereket a kézilabda iránti szenvedélyükön keresztül. Célunk, hogy olyan széles körű rendezvénysorozatot kínáljunk izgalmas helyszíneken, amely által lehetőség nyílik a közös ünneplésre, miközben szélesítjük a kézilabdát szeretők táborát.

Olyan elemeket kapcsolunk az Európa-bajnoksághoz, amelyek által a résztvevők ízelítőt kapnak Magyarország és Szlovákia kultúrájából, gasztronómiájából, vendégszeretetéből és szórakozási lehetőségeiből, mindezt egy életre szóló élménycsomagba foglalva, azaz: WATCH GAMES. SEE MORE.

Bíró Szabolcs, az EURO2022 Nonprofit Kft. ügyvezetője:

„Olyan eseményt szeretnénk rendezni, ami valóságos fesztivál, és új sztenderdet állít a sportesemények rendezése világában.

(Bíró Szabolcs, fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs)

A két kulcsszavunk a megfizethetőség és a hozzáférhetőség. Kiváló ár-érték arányban garantálunk prémiumminőséget. A két rendező ország, Magyarország és Szlovákia pedig könnyedén elérhető, kiváló a közlekedési struktúrájuk. Bátorítjuk is a leendő látogatóinkat, hogy ne egy helyen táborozzanak le, hanem utazzanak el több városba.

A színvonalas Eb mellett további színvonalas szolgáltatásokat nyújtunk. Az októberben induló jegyértékesítéssel együtt jelentjük be a zenei line-upunkat. Célunk, hogy mindenképp A-kategóriás előadókat hozzunk el a rendezvényünkre.”

Logó

A logó tervezése során utalni akartunk a sportra, a kézilabdára, ugyanakkor szándékosan túlléptünk a korábbi sporteseményeken megszokott motívumokon.

A mi logónk nem csupán egy sportendezvény logója, hanem az egész koncepciónk értékeinek megtestesítője.

A szemmel utalunk arra, hogy mi mindent lehet látni a kézilabdán túl is az EHF EURO 2022 két hetében, a kar és a labdaforma pedig egyértelműen a sportágat, a kézilabdát jelképezi. Mindezek koherensen tükrözik mondanivalónkat: WATCH GAMES. SEE MORE.

Rendező városok, lebonyolítás

Az EHF EURO 2022 bő két hete, 17 játéknapja alatt a szurkolók két országban, öt helyszínen Budapesten, Pozsonyban, Szegeden, Debrecenben és Kassán összesen 24 válogatottat és 65 mérkőzést nézhetnek meg.

Az első szakasz 6 darab 4 csapatos csoportjainak körmérkőzései után a csoportok első két helyezettje jut tovább a középdöntőbe. A két hatos csoportban zajló középdöntőre a válogatottak a két fővárosba, Budapestre és Pozsonyba költöznek, ahonnan a legjobb hat jut tovább – az első kettő-kettő az elődöntőbe –, és vesz részt a döntő hétvégén Budapesten január 28–31. között.

A magyar csapat Budapesten, a szlovák csapat Kassán játssza majd a csoportmérkőzéseit.

Nagy László, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke:

„A mostani Eb-re három-négy napra elegendő ruhát pakoltunk be, aztán bőven túlteljesítettünk…
A srácok olyan teljesítményt nyújtottak, hogy csak ámultunk és bámultunk! Sokaknak az első világversenye volt ez, nálam mindenképp jelesre vizsgáztak, mert összetartók, fegyelmezettek és koncentráltak voltak. Óriási lépést tettünk előre, 2022-re gondolva bizakodó vagyok.

(Nagy László, fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs)

Idén megtapasztalták a srácok, milyen ellenszélben kézilabdázni, hiszen az északiak voltak otthon, kevéske magyar szurkoló tudott elutazni Svédországba. Legközelebb viszont nem lesz probléma az utazással, a hazai pálya pedig nemcsak extra motivációt, hanem extra szurkolói támogatást is jelent.

Fontos, hogy a játékosok is részesei legyenek a készülődésnek. Szerethető és együttműködő csapatot szeretnénk kialakítani 2022-re. A csapat és én is összedolgozunk a szervezőkkel, szeretnénk kihasználni minden lehetőséget.”

Fiatalság

A sportrajongókon túl a fiatalok figyelmét szeretnénk megragadni, akik új utazásra és élményekre vágynak, de még nem tagjai a sportkedvelők világának. A több mint két hét alatt több külföldi világsztár lép majd fel az esemény kísérőprogramjaként, és számos más elemmel is szeretnénk erősíteni, hogy ez az esemény tényleg nem csak a kézilabdáról, a „Watch Games”-ről szól, hanem, hogy mindenki legyen részese a fesztivál egészének, azaz „See More.”

Az EHF hosszútávú stratégiai célja, hogy a fiatal generáció számára is megmutassa és megszerettesse ezt a dinamikus, látványos sportot. E koncepciót követve arra törekszünk, hogy az EHF EURO 2022 több lehessen, mint puszta mérkőzések sorozata.

A kétezres évek embere már nem elégszik meg egyetlen tevékenységgel, mindig egyszerre több dolgot csinál. Ha így van, akkor miért ne szolgáljuk ki az összes igényét? Ehhez kapcsolódva a következő két évben számos olyan programot hívunk életre, amelyek a sport értékein keresztül aktivizálják és a folyamatos élményeken keresztül szórakoztatják a fiatalokat.

Wossala Rozina étterem tulajdonos, gasztronómus:

„Édesapám, Wossala György többszörös magyar, illetve Európa-bajnok vitorlázó, úgyhogy megvan a kötődésem az élsporthoz.

(Wossala Rozina, fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs)

Az étteremben is ki tud alakulni versenyhelyzet, amikor százakat kell kiszolgálni, és nemcsak a konyhában, hiszen szaknyelven pályának hívjuk, ahol a vendégek helyet foglalnak. Azok a kollégák, akik a vendéglátásba csapatsportból érkeztek, sokkal jobban átlátják ezt a pályát. Sokat tanulunk magunkról, egymásról, a csapattársakról, amikor ilyen helyzetet kell megoldanunk.

A sportnak közösségteremtő ereje is van. Ha a sportra gondolok, nekem egy fantasztikus szendvics jut eszembe, mert amikor Firenzében éltem, és a barátokkal meccsre mentünk, engem a stadion körül kapható ételek érdekeltek a legjobban, ezekkel kiegészülve hatalmas bulinak éltük meg az egészet.”

 

fotók: Sportmenü / Kárpáti Balázs