Barka döntős, Németh bronzérmes, Galambos ötödik, Sastin vigaszágas az Eb-n!

Remekül szerepeltek a női birkózóink az Eb-n.

A Magyar Birkózó Szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint a bukaresti birkózó Európa-bajnokság negyedik napján kezdő magyar hölgyek közül a háromszoros vb- és négyszeres Eb-bronzérmes, Európai Játékok-győztes Barka Emese (57 kg) nagyszerű meneteléssel egészen a pénteki döntőbe robogott. Először a romániai Fodort verte tussal, aztán a kétszeres Eb-3. azeri Kolesnikot 0-5-ről fordítva 8-5-re, majd az elődöntőben az Eb-2. bolgár Hrisztovát 11-3-ra. A fináléban az Eb-2., vb-3. ukrán Kit ellen küzd majd.

A 2013-as világbajnok Sastin Marianna (62 kg) legyőzte orosz riválisát, de kikapott az olasztól, így a vigaszágon folytathatja. Az Eb-5. Dénes Mercédesz legyőzte a moldovait, de kikapott a hollandtól, s kiesett, csakúgy, mint a szintén Eb-5. Sleisz Gabriella (65 kg), aki a tavalyi budapesti világbajnok finn Olli ellen maradt alul.

A bronzmérkőzéseken két honfitársnőnk volt érintett, az Eb-3., U23-as Eb-győztes Galambos Ramóna (59 kg) egy vigaszágas tusgyőzelem után jutott ide, ahol 5-1-re kikapott a címvédő, tavalyi vb-2. török Yesilirmaktól, s 5. lett. Az Eb-2., kétszeres U23-as kontinensbajnok Németh Zsanett (76) szintén a bronzéremért 6-2-re verte a norvég Solheimet, így felállhatott a dobogóra.

Pénteken a kötöttfogásúak is elstartolnak, Andrási József (55 kg), norvég, Kovács Bence (63) grúz, a vb- és Eb-3. Szabó László (77) cseh, az U23-as vb- és Eb-győztes Szilvássy Erik (87) bolgár, az Eb-2. Lám Bálint (130) pedig román riválissal kezd.

Fotó: MBSZ/Martin Gábor