Létrejött a Magyar Élsportolók Érdekképviseleti Fóruma

Egyesíti erőit az elsősorban egyéni sportolókra fókuszáló STRONGAA Management és a legnagyobb hazai kézilabda ügynökség, a SportConcept Agency.

A két iroda összefogásával a régió legtapasztaltabb és legerőssebb szakmai hátterével rendelkező management csapat jön létre, melynek már most olyan magyar sportolók a részei, mint Szilágyi Áron készeres olimpiai bajnok kardozó, Lékai Máté kézilabdázó vagy Babos Tímea teniszező – derült ki a két menedzsmentiroda közös keddi közleményükből.

Magyar_Elsportolok_Erdekkepviseleti_Foruma08_Korosparti_Gabor_Bognar_Nandor_20180313_sportmenu

Célunk, hogy új szintre emeljük a sportolókra fókuszáló management szolgáltatásokat a régióban.” – nyilatkozta Kőrösparti Gábor a STRONGAA Management ügyvezető-igazgatója. “Az eddig is kiemelten kezelt képviseleti tevékenység és personal branding mellett a jövőben a tartalomgyártásra is kiemelten kívánunk ügyelni és a SportConcept tapasztalataival új sportágak és új területek, mint a transzferügynöki szolgáltatások is elérhetővé válnak további sportolók számára. Az együttműködés kiváló alapot teremt a régionális bővüléshez illetve a magyar sportolók külföldi piacon való ismertebbé és ezáltal értékesebbé tételéhez, mely az egész magyar sportélet megítélésén javíthat.

Magyar Élsportolók Érdekképviseleti Fóruma

A STRONGAA Management szakmai támogatásával és tapasztalataival kifejezetten az élsportolók számára létrehozott fórum fókuszában a professzionális sportolók érdekérvényesítő és érdekképviseleti támogatása áll. A kezdeményezés célja, hogy a magyar sportélet és ahhoz kötődő piac pozitívumait és felmerülő nehézségeit egy olyan önkéntes fórumba integráljuk, ahol azokat párbeszédes kereteken belül, közösen megvitatva együttesen képviselhetjük. A fórumot a STRONGAA Management társadalmi felelősségvállalás keretében nonprofit alapon segíti koordinálni, szakmai szóvivője Kőrösparti Gábor, sportolói szóvivője Szilágyi Áron lesz, akik igyekeznek majd minden tapasztalatukat átadni a beszélgetések során.

Magyar_Elsportolok_Erdekkepviseleti_Foruma04_Szilagyi_Aron_20180313_sportmenu

A fórumon való részvétel nem jár kötelezettséggekkel, sportágaktól függetlenül, kifejezetten az élsportolókért jön létre. Április második felében tervezünk egy nyitóbeszélgetést megvalósítani, ezután alakulna ki fokozatosan a fórum tematikája és lenne érzékelhető az érdekérvényesítő képessége. A negyedévente megrendezett beszélgetéseken előadásokat és kerekasztal jellegű egyeztetéseket is tervezünk, illetve párbeszédet kezdeményezünk az élsportolókat kiszolgáló, vagy azzal kapcsolatban lévő szervezetekkel illetve piaci részvevőkkel. Elsősorban sportolók, de sportjogászok, pénzügyi-számviteli szakemberek és sportmanagerek által felvetett problémákra és tapasztalatokra reflektálva tájékoztatást tartunk, hogy milyen helyzetek adódhatnak, ahol érdeksérelem érheti a sportolót és gyakorlati tanácsokkal, konkért támogatással kívánjuk az élsportolói életpálya hazai fejlődését elősegíteni.

Magyar_Elsportolok_Erdekkepviseleti_Foruma10_Marton_Anna_20180313_sportmenu

A fórum elsődleges célja, hogy az élsportolókat kiszolgáló és támogató szervezetek, piaci részvevők, a sajtó és a média képviselői illetve a sportot támogató vállalatok között olyan konstruktív egyeztetés alakuljon ki, melynek eredménye egy kölcsönös elégedettség melletti közös és sikeres munka. Céljuk, hogy a problémák ne eszkalálódjanak, ne alakuljanak ki méltatlan helyzetek, ne kelljen akár felesleges kockázatokat vállalni vagy akár sajtónyilvánosan konfrontálódni egy sportolónak. Szeretnék, ha a szerződések, visszaélések, a sportbiztosítás kérdése, a stábok, a mentális felkészülés, a sportszponzoráció, a létesítmények állapota és valamennyi, a sportlók felvetett téma megvitatható és az arról kialakult élsportolói álláspont a társadalom egésze felé közvetíthető lenne.

Róth Tamás fotóalbuma:

Magyar Élsportolók Érdekképviseleti Fóruma sajttáj. 2018.03.13

fotók: Sportmenü / Róth Tamás