Rohács Réka nyolcadik lett 25 kilométeren

Rohács Réka a nyolcadik helyen végzett a nyíltvízi úszók 25 kilométeres versenyében csütörtökön a Lupa-tavon rendezett világbajnokságon.

A 22 éves magyar versenyző 5:26:28.6 óra alatt teljesítette a távot – számolt be az MTI. A női versenyt elképesztő befutó után célfotóval a brazil Ana Marcela Cunha nyerte, ezzel megszerezte ebben a számban az ötödik világbajnoki címét.

A 22 esztendős Rohács egy kilométerrel a vége előtt “fogyott el” egy kicsit, ekkor közel másfél perces hátrányba került és nem tudott a legjobbakkal tartani. Az élen Cunha, Boy és van Rouwendaal óriási csatát vívott az aranyéremért, végül a dél-amerikai célfotóval diadalmaskodott, megszerezve ezzel pályafutása ötödik vb-elsőségét ebben a számban.

Rohács a vegyes zónában elmondta, túlzás lenne ugyan kijelenteni, hogy nem volt olyan nehéz ez a verseny, ugyanakkor előzetesen sokkal rosszabbra számított. Hozzátette, alapvetően elégedett a helyezésével, ugyanakkor sajnálja, hogy a táv utolsó szakaszában nem tudott reagálni a riválisok iramváltására, ha ez sikerül neki, akár előrébb is végezhetett volna.

A férfiaknál öten, a nőknél ketten adták fel a versenyt.

nyíltvízi úszás, nők, 25 km, világbajnok:
Ana Marcela Cunha (Brazília) 5:24:15.0 óra
2. Lea Boy (Németország) 5:24:15.2
3. Sharon van Rouwendaal (Hollandia) 5:24:15.3
…8. ROHÁCS RÉKA 5:26:28.6

fotó: MTI/Szigetváry Zsolt